24. apr 2012 8:08
Za yarisa je bilo dobro leto nazaj napisano (raziskava, ne tričtrač novice), da gre za najdražji mali avtomobil, kar se tiče servisov in vzdrževanja, najcenejša sta prišla Fiat Punto grande in Peugeot 207. Peugeot ima definitivno cenejše originalne rezervne dele kot Renault, to vem iz lastnih izkušenj. Sama gledam na eno stvar, da se da zadnja klop v celoti podreti (ne samo prevrniti sedeže), tu je twingec zakon, čeprav moja škatlica rine že v 14. leto in si bo počasi treba omisliti kaj drugega. No, kar se mene tiče, je avto, v katerega prtljažnik lahko spraviš kolo (sprednje kolo je sicer navadno treba sneti), zakon
Če bi me danes vprašali, kaj bi vzela, bi cincala med Renaultovim Modusom in Nissanovim Notem (škatlice sicer, a še vseeno zaobljene). Drugače premorem strešni prtljažnik in nosilec za kolo.
PS Pri nas smo imeli / imamo izkušnje s Peugeotom 106 in 206, Renaultovim Cliom in Twingom, Škodo Fabio, Fiat Puntom grande, z nobenim od navedenih ni bilo večjih težav. Renaulta sta bila oba kupljena rabljena.
Loni Makaroni