27. apr 2012 11:12
pridno dekletce!
Za prve samostojne kuharske korake se mi zdijo zelo primerna vnaprej pripravljena ali napol pripravljena živila, ki jih kasneje, ko smo samostojni, uporabljamo manj.
Ideje: testeninska ali riževa solata. skuha testenine / riž (tu je morda najbolj praktičen uncle bens v vrečki), doda malo konzervo graha in korenčka, nekaj žlic koruze, po želji malo narezane šunke ali poli salame in začini z dresingom, ki ga pripraviš ti in daš v kozarček.
francoska solata; uporabi etino vloženo mešanico za francosko solato, skuha jajce, zreže par kislih kumaric, začini z nekaj žlicami majoneze in žlico zenfa, soli in popra. za predjed lahko naredi šunkine zvitke - francosko solato zavije v rezine šunke
hrenovke + solata
pica s kupljenim testom
krompirjevi sendvički - skuha cel krompir, ga prereže na pol, obloži s šunko in sirom in zapeče v pečici
zelenjavna rižota; v kozico na nekaj zlic olja strese zamrznjeno zelenjavno mešanico in riž zalije z vodo, začini in kuha toliko časa, kot se kuha riž. varianta je z ajdovo kašo namesto riža
jaz sem kot otrok pogosto kuhala tudi cesarski praženec, a sem bila malo starejša od tvoje punčke
motovilčica