Živijo! Kako imate pa kaj pri vas urejene recepte? Jih imate na računalniku, v zvezku, v mapah?
Jaz še nisem ugotovila enega pravega sistema zase. Imam en debel zvezek slano, enega sladko, potem nekaj sprinatnih, večino pa na računalniku shranjeno v pdf obliki. Sprintane vlagam v prozorne mapice. Rada bi si uredila po kategorijah, da ko bi iskala recimo ideje kaj pripraviti za rojstni dan, da bi listala in poiskala predjedi, glavne jedi... Zdaj pa ker se recepti pogosto prekrivajo recimo predjedi z zelenjavnimi jedmi ipd. Glavna jed in zdrava kuhinja in še nešteto kombinacij, me zanima po kakšnih kriterijih oz KATEGORIJAH razvrstite svoje recepte.
Enako težavo imam pri sladicah. Dokler je bilo receptov malo, je zadostovalo torte, pecivo, piškoti, kreme. Sedaj se mi pa nabira in nabira in bi dodala še kvašeno pa muffine, pa zdrav sladice pa.....
Pa še o kuharskih knjigah...Obstajajo take, ki imajo za nekoga uporabnih recimo polovico receptov. Ali si notri dajete barvne listke? Si dober recept prepišete?
Pa recepti iz revij? SI jih tudi uredite po kategorijah in izrežete? Nalepite?
Ste od kod pobrali kategorije? Iz kakšne kuharske knjige? Te kategorije na kulinariki mi ne sedejo čisto, da bi jih od tu pobrala..
Temo je spremenil(a) bannanna dne 22. apr 2012 12:58
Temo je spremenil(a) bannanna dne 22. apr 2012 12:59