Pozdravljene,
ker vem, da imate veliko idej se na vas obračam s prošnjo: zanima me kako krasite
Hvala!!!
valikaben
Pozdravljene,
ker vem, da imate veliko idej se na vas obračam s prošnjo: zanima me kako krasite
Hvala!!!
valikaben
19. apr 2012 8:54
s smetano, sadjem, marcipanom, cokolado. Na smetani se ti bodo ticino okraski, okraski iz beljakov, sladkorne mrvice, perlice, ... stopili. Ne bo pa problemov, ce jih gor postavis tik pred zdajci.
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
19. apr 2012 12:16
Če res ni nobene ideje v googla vtipkaš "fruit cake decoration" in te mogoče med gledanjem slik prešine kaka ideja.
Ninja24
19. apr 2012 12:39
no, bolj so me zanimale vaše izkušnje s čem krasite sadne torte... ja, saj slike že najdem samo vseeno sem malo skeptična kako se obnese smetana, okraski, skratka kako to delate ve.
Jaz sem do sedaj vedno torte oblivala s čokolado in mi krasitev ni problem. S sadno pa nimam izkušenj. In ker gre za rojstno dnevno torto in darilo hkrati ne bi ravno nekega sadja gor dajala...
Hvala!
valikaben
19. apr 2012 13:37
Navadno jo pustim kakor je, ker ce delam sadno, navadno delam eno plast biskvita in gor debela plast kreme oz strjenke. Lahko jo cisto tanko namazes s parisko kremo in posujes po obodu krokant http://www.kulinarika.net/recepti/16578/sladice/cokolad smetana zaradi okusa in vonja zelodcne vsebine po parih urah pri meni ne pride v postev. Je lepa , samo ce pa stoji dlje, je pa
www.mojalbum.com/naredilaana
19. apr 2012 13:37
Po vrhu lahko sadje zmiksas in dodas preliv za torte ali puding da bo rdeca plast
20. apr 2012 7:25
kaj pa je pariška krema???
valikaben
20. apr 2012 8:31
a ve ktera iz česa je ta "loto listek" in kako se nardi???
http://www.kulinarika.net/albumslika.asp?hash=o6MLxxJMI
Hvala!!!
valikaben
20. apr 2012 18:56
Valikaben poglej tisti link in pa komentar pri borovnicevi torti petra!! To je oboje super. Ena stepena in lahka, druga pa trsa in bolj minimalisticnega izgleda
22. apr 2012 10:24
Če nameravaš krasiti sadno torto s smetano, priporočam, da jo izdelaš okraske iz sladkorjenih cvetov, samo cvetovi morajo biti užitni. Sedajle se odpira španski bezeg (mi na štajerskem rečemo flider) s prelepimi vijoličastimi cvetovi , ki je za kaj takega zelo primeren. Pripraviš si male šopke cvetov (ali posamezen cvet, če gre za kako drugo rožo), stepeš beljak vnedar ne do trdega snega, potem vanj povaljaš cvet, odvečen beljak odcediš in cvet takoj povaljaš v sladkorju (ne sladkor v prahu!). Pustiš na peki papirju, da se posuši in strdi. Torto okrasiš s cvetovi na koncu.
Sweetie
22. apr 2012 11:00
Jaz sadno torto vedno okrasim z anansom iz konzerve, kupim tistega ki je narezan na obročke, te položim po zgornjem biskvitu( se pravi na vrhu), Te kolutke položim enega do drugega, v sredino teh obročkov zapolnim z jagodami, kivijem breskvami, borovnicami, pač odvisno kašnen nadev sem uporabila, potem pa vse skupaj prelijem z prozornim prelivo za torte. Obod torte nabrizgam s stepeno smetano. Je zelo enostavno, hitro narejeno, pa še zelo lepo zgleda, kar je pa najvaženjše...tudi dobro je.
martina_1x
Sporočilo je spremenil(a) martina_1x dne 22. 2012 11:01
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hoppy brioš
Tiramisu