19. apr 2012 11:10
SlavkoJ je napisal/a: |
Lep pozdrav! Dobila sem idejo, da bi za sinov prvi rojstni dan naredila torto v obliki Mačka Murija in sicer v 3D obliki. Ali ima kdo kakšno idejo kako bi se zadeve lotila, ali se da dobiti črno jedilno barvo pri nas. Razmišljala sem, da bi jo oblekla v marcipan ali pa bi jo enostavno oblila s temno čokolado. Hvala za nasvete!! Piskrošnof |
Glej, verjamem, da si v polni emociji, ker gre za prvo obletnico rojstva, ampak vseeno še malo razmisli. Ker majhni otroci razumejo, da torta je pa nekaj, v kar je super pomočiti ročice in se še malo pomazati po licih. Ali pa, da je torta nekaj takega, po čemer nazarensko paše malo iti s prstom in se potem oblizniti. Enoletnik, pa tudi, če ima največje zasnove za estetiko in simbolizem, bo ob torti v obliki Mačka Murija čustveno precej hladen. Pa ob jedilnih barvah tudi (mimogrede, a je res nujno mešati hrano za enoletnika in okraševanje z jedilnimi barvami?). Naredi nekaj enostavnega, takega, da se lepo reže. In nekaj takega, kar se relativno lepo čisti z vsega pohištva in tal.
Tudi se mi zdi, da bo enoletnik mnogo bolj užival v druženju in v prijazni atmosferi kot pa v kakršnikoli torti. Zato se bolj fokusiraj na to, kako bo potekalo druženje.
Pa tudi, enoletnik in dvoletnik in troletnik....mnogo bolje odreagirajo na to, če jim starši berejo Mačka Murija in skupaj prepevajo pesmice o Mačku Muriju in če jih starši poslušajo, ko prepevajo pesmice o Mačku Muriju. Torta v obliki Mačka Murija jim je kakšna devetnajsta prioriteta.
Če se želiš razviti v excelentno cukrpekarco, te jaz seveda podpiram. Ampak ne vadi tega zaradi enoletnika (ker, če je zadaj kakšna želja, da se impresionira mame, ki bodo na tej veselici - impresionira se na dnevni bazi in če si jih, si ji že, če jih pa nisi, ti pa tudi torta ne bo pomagala).
Za cukrpe
Vendelina jr.