15. apr 2012 5:37
Mina20: E pa to je to. Sam sem sicer v Monti prehranjevanju, a ker nimam problemov z težo furam prehrano po neki logični liniji in ta vsebuje 90% pravilnega kombiniranja in vnosa hranil, ostalih 10% pa je namenjeno tistemu otroku v meni, tisti jugo nostalgiji, tistim večerom, ko je takooo lepo dišalo iz pečice, ko so pokojna babica cumprali vse svoje sladke skrivnosti, ko sem sedel bodis pred kavčem in gledal BOJANA/PALČKA SMUKA/PALČKA DAVIDA... ali pa pred pečico in gledal kako rastejo piškoti/potica/marmorni kolac... in čakal in čakal. Kako je celo stanovanje dišalo, kako je bilo prijetno toplo, veni pa naletaval sneg ali pa dež.
Nato pa te božanske sladice v kombinaciji z mlekom.mmmm. Takšni lepi spomini. Zato še sedaj prakticiram takšne male obrede. Pecivo ali piškoti, vroč čaj, enkrat vroče mleko enkrat hladno mleko, dobra knjiga, ali pa kakšna fajna serija (HERCUL POIROT, MISS MARPLE, COLUMBO...), na kavču pokrit z dekico in lepo počasno konzmiranje sladic. Za hrano si vedno vzamem čas in verjami/te, tudi za kos potice in VELIKO šalco mleka si vzamem pol urce, vmes pa uživam ob napetih serijah.
Ne vem, takšen pač sem. Ne bašem se z kilami sladkarij imam pa takšen utečen ritem, da si sedaj, ko so bili prazniki in so me iz vseh koncev založili z domačimi dobrotami, vsaki drugi dan privoščim takšen ritual.
Ko pa ni na zalogi več sladic (uff, hvalabogu, drugače bi še postal ), pa lepo knjigo receptvo ven, pa naredim kaj iz polovične kolicine, ter nato dam nekaj sosedi, nekaj staršem, nekaj pa obdržim zase in tako prav lepo vozim slalom med vnosom cukrčka, kilami in potešitvijo tistega otroka...
Ahh, ahhh spet me je zaneslo
Pa saj me že poznate in upam da ne zamerite...moje flancanje ne pozna meja
---Kdro išče cilj, bo ostal prazen ko ga bo dosegel,kdor pa najde pot bo cilj vedno nosil v sebi. (Dragi Nejček Z.)---