6. jan 2013 21:42
hvala za pomoč, danes je šlo malo lažje, koliko časa pa imam lahko to v hladilniku?
6. jan 2013 21:42
hvala za pomoč, danes je šlo malo lažje, koliko časa pa imam lahko to v hladilniku?
6. jan 2013 22:19
Dokler ne pojeste...če se ti zdi preveč,pa lahko zamrzneš :)
lp goga
6. jan 2013 23:56
ne ne to pa ne, imam preveč sosedov, ki računajo name :)))
3. dec 2015 13:11
Tale masa mi sedaj počiva v hladilniku.
Kako delate kroglice? Ali se ta pacarija fejst prijemlje na roke, ali jih s čim namažete ali posipate? Aja roke mislim.
Hvala in LP
Matjaž
5. dec 2015 9:37
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
6. dec 2015 8:36
Jaz delam po tem receptu, ki je po sestavinah in izdelavi zelo enostaven in se ne packa, mislim, da se skriva tudi nekje na kulinariki:
10 dag kokos moke
1/8 l sladke smetane
5 dag medu (akacijev da največ arome)
1 vrečka vanilina
8 dag mletega sladkorja
1 malo žličko ruma oz. po okusu
Smetano zavremo z medom in vanilijo. Dodamo 8 dag kokos moke (ostala moka je za kroglice povaljati) ter kuhamo s stalnim mešanjem 5 min.
Odstavimo, dodamo rum in ohladimo. Najbolje, da postavimo za 0,5 ure v zamrzovalnik. Ko začnemo oblikovati kroglice, pogledamo, če je masa dovolj gosta. Če ni, dodamo še malo kokos moke.
Oblikujemo poljubne kroglice, ki jih povaljamo v preostali kokos moki, ter jih zlagamo v papirnate kapsule oz. na pladenj.
Dolores
6. dec 2015 19:32
Ja, tale recept je pa na kulinariki od mene in je tudi meni najboljši saj ne vsebuje margarine...mleka v prahu in drugih stvari. Če jaz tele kroglice naredim, skoraj vedno ne počakajo do drugega dne.
LP, Saša
Mir in dobro!
9. dec 2015 7:59
Pri nas počakajo, ker jih skrijem.
Loni MakaroniKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Lazanja z bolonjsko omako
Nacho čips gostija