30. mar 2012 10:36
Najprej izbor omeji na to, kaj glede na svoje kuharske navade in potrebe potrebuješ in koliko si za naprave odpravljena odšteti. Tako si izbor dokaj zožiš. Jaz recimo ne dam 3000 evrov zapečico, kot so mi jo ponujali, ker vem, kaj potrebujem in s čem se ne bom ukvarjala, da bi jo izrabila v polni meri.
Kuhalno površino imam zanekrat steklokeramiko in sem super zadovoljna, nova naložba bo šla v smer indukcije ali vsaj kombinacije indukcija - sk. Sicer je moj idealni štedilnik še plin poleg omenjenega, a smo napeljavo vrgli ven iz sten, jeklenke pa v kuhinji ne bi imela. Plina sicer tudi ne pogrešam, vsaj tako zelo ne, da bi kak kuhinjski element žrtvovala za jeklenko.
Vsi, ki jih poznam, so nad indukcijo navdušeni, tudi sama sem pri prijateljih nekaj krat kuhala na ta način in sem bila navdušena. Zase vem le, da bom iskala večjega, da lahko več širših posod dam istočasno na štedilnik, ker veliko kuham v nizkih in širokih posodah.
Glede znamk je pa tako: vsak prisega na tiste, s katerimi ima dobre izkušnje. Na tvojem mestu bi potem, ko se odločiš, kaj potrebuješ oziroma želiš in koliko si prirpavljena porabiti, šla v vsaj dve prodajalni, izprašala prodajalce in jih ob tem seveda prosila za priemrjavo med posameznimi modeli in naj povejo tudi slabe strani posameznih modelov, ne samo dobre.
Uspešen nakup želim, mamamia
mamamia