Pozdravljeni!
Partner bo'>o čez mesec dni praznoval 30 let. Za rojsni dan mu želim spečio'>o'>o'>o'> torto'>o v obliki pločevinke Laškega piva.
http://www.slascicarna-mikek.si/page03_4.html Nekaj takšnega.
Sedaj pa potrebujem vaše nasvete, saj sem do'>o sedaj pekla samoo'>o'>o'>o'> torte "normalnih oblik". Kot prvo'>o me muči, kako'>o sploh dobiti takšno'>o obliko'>o. Razmišljala sem, da bi spekla biskvit pravokotne oblike in nato'>o iz tične mase oblikovala "pločevinko'>o", vendar ne ve kako'>o bi se to'>o odneslo'>o, saj z njo'>o nisem še nikoli delala? Kot drugo'>o me zanima, kateri recept za tično'>o maso'>o naj uporabim, saj jih na kulinariki kar nekaj, vendar nebi rada, da se mi kaj ponesreči ter približno'>o koliko'>o barve bi morala dodati masi, da bi dobila takšno'>o temno'>o zeleno'>o barvo'>o.
Nazadnje pa me zanima ali lahko'>o sliko'>o zao'>o'>o'>o'> torto'>o narediš sam doma? Nekje sem prebrala, da jo'>o nekateri s pomočjo'>o računalnika, kar sami sprintajo'>o na hostijo'>o?!? Če to'>o ni mogoče, kje na Štajerskem jo'>o lahko'>o kupim? Ali lahko'>o sliko'>o daš na tično'>o maso'>o ali mora biti podlaga smetana?
Upam, da nimam preveč "butastih" vprašanj, vednar si resnično'>o želim to'>o zadevo'>o izpeljati. Je darilo'>o veliko'>o lepše če ga narediš sam, kot pa kupiš
barbara987