Pozdravljeni!
Partner bo čez mesec dni praznoval 30 let. Za rojsni dan mu želim speči torto v obliki pločevinke Laškega piva.
>http://www.slascicarna-mikek.si/page03_4.html Nekaj takšnega.
Sedaj pa potrebujem vaše nasvete, saj sem do sedaj pekla samo torte "normalnih oblik". Kot prvo me muči, kako sploh dobiti takšno obliko. Razmišljala sem, da bi spekla biskvit pravokotne oblike in nato iz tične mase oblikovala "pločevinko", vendar ne ve kako bi se to odneslo, saj z njo nisem še nikoli delala? Kot drugo me zanima, kateri recept za tično maso naj uporabim, saj jih na kulinariki kar nekaj, vendar nebi rada, da se mi kaj ponesreči ter približno koliko barve bi morala dodati masi, da bi dobila takšno temno zeleno barvo.
Nazadnje pa me zanima ali lahko sliko za torto narediš sam doma? Nekje sem prebrala, da jo nekateri s pomočjo računalnika, kar sami sprintajo na hostijo?!? Če to ni mogoče, kje na Štajerskem jo lahko kupim? Ali lahko sliko daš na tično maso ali mora biti podlaga smetana?
Upam, da nimam preveč "butastih" vprašanj, vednar si resnično želim to zadevo izpeljati. Je darilo veliko lepše če ga narediš sam, kot pa kupiš
barbara987