Pozdravljeni!
Zanima me ali zaleseni nadstrešek potrebuješ gradbeno dovoljenje?
zana25
Pozdravljeni!
Zanima me ali zaleseni nadstrešek potrebuješ gradbeno dovoljenje?
zana25
22. mar 2012 21:18
Načeloma ni treba. Če ni ob kakšni glavni cesti, če ne bo nič pozidan, če seveda stoji na tvoji parceli...
Mi ga lani nismo potrebovali, samo rekli so nam, naj paše v okolje. Se pa raje še pozanimaj na svoji občini
Roncolino
22. mar 2012 21:38
Po mojih informacijah ne rabiš gd vkolikor je manjši od 30 m2 in nima polno zaprtih sten. Pazit moraš tudi na odmik od meje.
OlivaB
23. mar 2012 14:46
Pojdi na tvojo občino na oddelek za urbanizem in ti bodo tam natačno povedali, kakšne dokumente je potrebno pripraviti. Če nič drugega, bo treba vsaj priglasitev del.
Čeprav, moje mnenje je, da bi za take posege moralo biti gradbeno dovoljenje za zunanjo ureditev. Na tak način bi zmanjšali onesnaževanje krajine z nekakšnimi naredi-si-sam-in-nikogar-ne-vprašaj oblikovnimi in funkcionalnimi zmazki. V Ljubljani so z urbanističnimi načrti v devetdesetih letih nove soseske precej zavarovali pred tovrstnim oznesnaževanjem.
Vendelina jr.
23. mar 2012 15:19
Vsaka občina im adrugače. Mi smo v strnjenem naselju in ga lahko imamo, samo 3,8 m od soseda oz.dobit njegovo soglasje. Pa neka predpisana višina je, pa da je odprt, pa da paše v okolico. Drugače pa ne potrebujemo nobenih papirjev.
M
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Miklavževi parkeljni
Grški pita kruh