20. mar 2012 17:29
Jagoda 13, sicer nimam izkušenj z Rakitno, ampak načeloma vedno v bolnišničnih ustanovah imajo tudi učitelja, ki nadaljuje in izvaja pouk. Vsaj takšne so moje izkušnje. Dobro je, da ko greš na pregled, zdravnika povprašaš tudi o tem, drugače pa pokliči in vprašaj. Ko bosta odšla na zdravljenje odnesita s sabo tudi šolsko torbo. S sinovo učiteljico pa se dogovori, da bi ti po mailu pošiljala tudi njihovo šolsko snov in pa naloge, da bosta tudi na ta način sledila pouku in, da ne bo za sina prevelik stres, ko se vrneta. Prav tako se poskušaj na ta način dogovoriti s specialno pedagoginjo, ki z otrokom izvaja dodatno učno pomoč. Naj se razredničarka in specialna pedagoginja dogovorita kakšne naloge bosta sama izvajala in na kakšen način, saj specialna pedagoginja mogoče še bolje pozna sinove deficite iz individualnih ur. Ena od možnosti, da v šoli zamudi najmanj pouka pa je, da se dogovorita, da bo odšel na Rakitno med šolskimi počitnicami, čeprav je to težko, saj to bi nekako radi vsi.
Premajhen mislim, da ni. Vsaj takšne so moje izkušnje. Hči je bila stara pet let, pa nikoli ni bilo nobenih težav. Mogoče je edino šok, ko se vrne nazaj v šolo, ko je v razredu hrup in cel kup motečih dejavnikov. Otrok pa je nekaj časa navajen na mir pri učenju, oziroma na idealne pogoje. Potem pa naenkrat zanj polno motečih dejavnikov, ki mu spet odnesejo pozornost.
moj svet