8. mar 2012 13:47
Tudi meni se zdi, da je starejšim najpomembnejše to, da rojstni dan preživimo z njimi. Darilo pa je odvisno od osebe same.
Naša nona bo tudi kmalu praznovala 80 let, o darilu seveda že razmišljamo oz. že imamo zbrano. Pred kratkim je noni prišla na dan z idejo, da bi se naučila dela z računalnikom. Me je presenetila, priznam, pozitivno seveda.
"Veš, se počutim nepismeno, bi se rada naučila vsaj osnov. Ko vidim vas, kaj vse delate za to mašino, še moji vnučki znajo, jaz pa ne znam," je pred kratkim povedala.
Vpisala se je že na brezplačni računalniški tečaj za starejše. Ker je v penziji že več kot 25 let, z računalnikom v svoji zadnji službi ni delala. Zato ji bomo za okroglo obletnico doma namestili prenosnik in zakupili internetni paket. To bo skupno darilo.
Ker pa je tudi naša nona precej vitalna in sem ter tja čuva moje otroke, sem se odločila, da bom eno popoldne šla z njo po nakupih. Gospa si zelo želi nova sončna očala. In vem, da ji bo to ogromno pomenilo, da si vzamem čas zanjo, da greva po trgovinah in da ji pomagam pri izbiri. To, da ji dam denar, ji tudi veliko pomeni, vendar to, da si vzamem čas samo zanjo, pa je neprecenljivo. Za obe.
Vilma