28. feb 2014 1:40
Sem se že bala, da ocenjuješ po kuharskem talentu. uf...
28. feb 2014 1:40
Sem se že bala, da ocenjuješ po kuharskem talentu. uf...
10. mar 2014 12:50
Zadnje čase sem večkrat zasledila, da prevajajo 'sage' kot kadulja. Me prav zanima, koliko kuharjev reče, da da v jed še malo prave kadulje.
trac
26. mar 2014 22:06
Pravkar sem skuhala limonino kremo po receptu Annabel Langbein. Delala sem jo točno po njenem receptu, a se mi zdi preveč sladka. Sicer pa se jo lahko uporablja skupaj s stepeno smetano, skuto ali mascarponejem, kar bom morala še poskusiti.
daga
27. mar 2014 7:21
Za kaj se gre v oddaji 24 kitchen? Sam je ne poznam.
marcell
27. mar 2014 7:31
Iz 39ih strani boš pa ja razbral ali se kam gre v oddaji. Še lažje in hitreje bo, če obiščeš njihovo stran.
Commis débarrasseur
27. mar 2014 8:31
Daga, a lahko napišeš recept za limonino kremo prosim. hvala
matejaoz
27. mar 2014 18:07
1,5 skodelica sladkorja
220 g masla, narezanega na kocke
sok 6 limon
2 žlici naribane limonine lupine
6 jajc, ki jih stepemo v posebni skodelici in jih dodamo na koncu, ko sta maslo in sladkor že stopljena.
Izdelava: vse sestavine skupaj damo v skodelo nad kozico z vročo vodo (kuhanje na pari), ko sta sladkor in maslo stoplena dodamo še stepena jajca, stalno mešamo, dokler se krema ne zgosti. Maso precedimo in vlijemo v steklene kozarčke, ki jih hranimo v hladilniku. Annabel pravi, da se krema ohrani več tednov, če je prej ne porabimo, seveda.
Aja, voda v spodnji posodi ne sme vreti.
daga
28. mar 2014 7:01
Ja Daga, zato pa je toliko sladkorja, da je kot konzervans. Sem že poskusila, pa je potem, ko se primeša še kaj, ravno pravšnje. Dober recept.
kara
28. mar 2014 8:05
Pripravila sem limonino ingverjev sladoled po Annabelinem receptu (malo sem si ga sicer prikrojila), ker morala ravno porabiti nekaj beljakov. Super je izpadel.
trac
28. mar 2014 9:33
Daga, hvala za recept. Bom probala naredit čez vikend, pa potem to kremo dodat v okrogel kolač, potresen z mandeljni.
matejaoz
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kraljevska jajčka s holandsko omako
Pure testenine z dimljenim lososom