Pozdravljeni!
Prijateljici sem narisala ilustracije za njen roman. Vsebinsko in oblikovno so bile prepuščene popolnoma meni. Ona je določila le okvirno število ilustracij (zaradi obsega romana in stroškov reprodukcije).
Vanje sem vložila ogromno dela in vnesla polno idej, ki v romanu niso omenjene/opisane.
Plačala mi je simbolično vsoto (ki jo lahko po potrebi tudi vrnem, ker predaja še ni stekla).
Zanima me, kako je z avtorskimi pravicami? Kaj smem jaz narediti s temi ilustracijami in kaj ona?
Ilustracije so širše zastavljene in bi jih rada razvila še naprej, jih uporabila drugje, za drug namen in medij, hkrati pa njene pravice omejila na uporabo izključno za tiskano izdajo tega romana.
Kaj mi je storiti? Kakšne so moje možnosti? Lahko to rešim z internim (samo med nama) pisnim dogovorom, ki ga prijateljica podpiše (če ga bo seveda hotela). Vse poteka izključno na bazi pogovora in prijateljskih odnosov, vendar ne bi rada zaostrila situacije z nepravilnim ravnanjem in predvsem ne bi rada okrnila svojih možnosti za nadaljni razvoj tega dela.
Hvala za nasvet in lep pozdrav
španga