24. dec 2012 11:59
Nikita je napisal/a: |
Tudi jaz sem delala pri takšnem, ki mi ni izplačal zaslužka in to je bila dovolj velika šola, da sem pri naslednjem delodajalcu dobila za prevoz v naprej, izplačilo za delo pa na koncu delovnega dne. Nikita |
Je najbrž treba še povedat, da gre to pri delu na črno na tak način, pri študentski napotnici je vsaj 1 dan zamika ponavadi, pri rednem delu pa se tudi ve, kdaj je izplačilni dan.
Nisem brala vsega za nazaj...ampak vseeno: če ste redno zaposleni (ni važno, ali gre za določen, al pa za nedoločen čas) in ne dobite izplačila, naredite prijavo na delovno inšpekcijo, na tržno inšpekcijo in tudi na policijo za sum storitve namerne goljufije. Vse te prijave so brezplačne in več, ko vas bo na tak način prijavilo goljufivce, prej bodo (morda celo) odgovarjali za svoje svinjarije. Seveda lahko enako prijavo naredite, če vam delodajalec potrdi študentsko napotnico in vam potem ne plača za opravljeno delo.
Vsem, ki iščete službo, vam želim, da jo tudi dobite. In naj bo to pri poštenem delodajalcu, ki ne skrbi samo za svojo rit. Sicer je pa tako, da tudi mi, ki službo imamo, ne vemo v teh negotovih časih za 2 mewseca vnaprej, če jo bomo še imeli...
Ognjič