20. feb 2012 9:47
Kadarkoli smo šli smučat, nismo nosili hrane s sabo, razen nekaj osnovnih reči za prvi popoldan ali večer. Potem pa v lokalno trgovino in sem sproti kupovala. Da bašem v avto posode z že prirpavljeno hrano - nak, to niso moje počitnice. Ker moram že doma razmišljat o tem, kaj bom skuhala, kako zapakirala, in mi potem avto vso pot diši po zelju, golažu ... No, naši kolegi so kdaj prinesli s seboj vampe, in smo jih z veseljem pojedli, ampak so se peljali s svojim avtom.
Razlike v ceni niso tolikšne, da ne bi znogli sproti kupovati pri lokalcih, kot je trac napisala.
Če pa vseeno vztrajate pri svojem sistemu:
Spečeš sv rebra ali pečenko, hladna svinjina je prav okusna, zraven pa dodaš le kislo vloženo zelenjavo.
Pasulj skuhaj bolj gost, med kuhanjem mu dodaj na kocke zrezano slanino ali prekajeno meso in na manjše rezine zrezano rdečo in zeleno papriko.
Naredi čili con carne, kar bolj po domače: mleto meso, fižol, koruza, bolj na gosto seveda, če boste peljali s seboj, na kraju samem pa dodelaš.
Piščančje trakove opečeš na ingverju in česnu, dodaj malo sojine omake, vina, potreseš s karijem. Daš v posodo in na smučariji med pogrevanjem zaliješ s sladko smetano in omako narediš do konca, zraven pa široki rezanci ali druge testenine, pire krompir, njoki, riž ....
Ajdova kaša z zelenjavo, narediš kot rižoto - ampak to je tako hitro gotovo, da res nima smisla prej doma delat.
In del denarja raje porabite za kako hrano kje zunaj, ko vse skupaj na papir vržeš ni toliko dražje kot če res vse naredite sami. Kaj pa tisti užitki v hrani na kočah, na popoldanskem soncu? Kvašeni cmoki z makom in vanilijevo omako, pečena rebra, juha z ogromnim jetrnim cmokom, da ne naštevam dalje ...
mamamia