19. feb 2012 2:37
rim. na semena bom pozneje mislil, ko se vrnem v Limo, se mi pa zdi, da una koruza s debelim zrnom ni zrela. No, kakorkoli, nekaj bom nabavil in prinesel.
Danes je pa en tak čuden dan, pa ne zaradi tega ( ali navkljub temu ), da so muhere in čihite iz omar izvadile dekolteje največje številke in okoli razkazujejo, kaj že imajo za razkazovat ( a bogme imajo kaj ), temveč zaradi tega ker mi čisto nič ni šlo po planu, pa še plan je bil čisto enostaven: kupiti letalsko karto za Pukallpo in potem, vamos a la playa, poskusit videt, če se vidi, kaj počnejo kitajci na drugi strani pacifika.
Torej, vsedem se za računalnik in hitro ugotovim, da najcenejšo karto ima peru star, in sicer 120 US$ ( pa ne da bi jaz gledal na ceno, kje pa, ugotovil sem, da so najbolj kvalitetni ). Pol se spomnem, da peru star ni ravno daleč od hostla, pa morda bojo pri njih še ceneje ( pa ne, da bi jaz gledal.................... ). Torej, odpravim se do pisarn peru star, mal me je sicer skrbelo, ker moram it mim LAN airlines, pri njim sem enkrat ukradel eno žličko, pa me morda kak računalnik prepozna, izkazalo se je, da je strah odveč. Torej, na peru star, mi naračunajo 155 US$, opa, to pa ne, grem jaz nazaj na internet (pa ne da bi jaz gledal na ceno ), speljem celo proceduro, naračunajo 150 US$, 120 $ je brez....... ne vem česar, kreditna kartica, una koda, ko pritisnem plačilo, mi napiše "favor da comunicarse con la central de reservaciones 515 705 9000 / če boste morda rabili ). Torej, spet se odpravim do peru star, sedaj sem že korajžen mim LAN airlines jim skor jezika kažem. Punca na peru star ( abla inglese en tolk kot jaz espanol ) pokliče central de reservaciones, neki se zmenijo, plačam pri njej karto, pa še eno za povratek v Limo, vse skupaj 250US$................. pol si grem ogledat, ne ravno daleč ene trgovine s suvenirji, vse neki v inka stilu, neki se shladilo, pri meni termometer ne gre več kot 28,2 stopinje ( še bom kakšno pljučnico fasal ) ura je že velik, grem nazaj v hostl pol pa v bližini, včeraj opazil, ena gostilna, imajo ribo, grem tam na kosilo. Grem tam, na vratih piše "cerado", to je težko prevedit, pomeni nekako " malo morgen, pod nosom se obriši za kosilo, nič ne bo ". Ni daleč samopostrežba, grem tam, kupim polovico polo asado ( nekaj podobno polovici čikina ), nek posladek, pivo in nazaj v hostl, pol se vležem, zaspim, se zbudim, ura je že velik, nič ne bo od pacifika.................... matr, kolk vam to mora bit zanimivo, kot da bi brali kakšno kriminalko...............
Ko sem že pri hrani, tele perujci imajo malo čudno: vse je z nekimi omakami, pa nikoli ne veš kaj ješ. Prvi dan jedel nekakšno ribo, nič kaj navdušen, pol pa nekakšnega piščanca, drobno nastrganega ( tako, da nikjer ni čutiti piščančje meso ) vse prelito z nekakšno omako, sam je še manjkal cimet. Včeraj sem lepo jedel, riba s rižem, solata zelje paradajz, žel brez kisa, nisem hotel komplicirat, olje se reče acieto, nikakor se nisem mogel spomnit ( še ne vem, moram pogledat v slovar ) kako se reče kis. ........................
uf, še na očala sem se vlegel, in jih zlomil, pa kako da to ne zdržijo.............
iz samopostrežbe:
ežoj