Ežojevo potovanje v peru

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

26. feb 2012 10:31

ežoj, je vonj po moškem pritegnil amazonke, al bi moralo potovanje še kak dan trajat, da bi navalile?

Hvala za ta lep začetek nedeljskega jutra. Kot je že ena nekje napisala: tebi bi morali mi plačat potovanje, ker nas s svojim pisanjem v prešerno razpoloženje spravljaš (no, vsaj mene in moje bližnje).

Obilo užitkov ob jamranju še naprej! Kot kaže, boš s tem lahko nadaljeval ob prihodu domov...dva dni je bilo skoraj tako toplo, kot pri tebi v kabini zjutraj ...no za ene 4 - 5 stopinj pretiravam .

Čau bau 

Ognjič

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

26. feb 2012 14:20

za naslednjič: ahora = zdaj, Perujci ljubijo pomanjševalnice, torej ahorita. Striček je samo hotel, da se podvizaš.

tulka

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

27. feb 2012 0:13

Evo, spet jaz. Najprej aktualne zadeve: dobro sem in gre mi cezdalje na boljse. Od cesar?  Kako ne veste? Vceraj sem neki pojedel ( priznam, premal sem previden, vse bi rad preizkusil ), sumim na ene lubenice, ki so jih prodasjali na cesti narezane na rezine, in sem eno pojedel, pol kupil se grozdje in se nekaj, kar ne vem kaj je, vse to jedel, pozneje odsel na vecerjo, vse normalno, po vecerji ne zacne sraufat v stomaku, sicer ni bolece, nadaljevalo se pa tako, da sem imel " strasansko zeljo " prekontrolirat, a je straniscna skoljka tam, kje mora bit ( bila je ). Zjutraj se grem lastnega zdravnika in si prepisem dieto: za zajtrk jogurt, za kosilo jogurt in temna cokolada, za vecerjo tuudi nekaj podobnega. Grem v trgovino, nimajo navadnega jogurta, sam neki bio, pa......... sem pozabil kaj pise, kot uni nasi " aktimel " ali kaj podobnega, kupim pet komadov, ze pred trgovino enega spijem: ma kaj bolj  ogabnega ze dolg nisem poskusil, *ebiga, kaj pa cem, zdravnik prepisal, vse za zdravje, v hostlu spijem se enega ( *ebiga................ , prav bom doma to zadevo poskusil, da vidim, ali je enako ogabno  ). Zdi se mi, da se zadeva ureja, kontrola straniscne skoljke je na enih stiri, pet ur........... menda bo ze ( matr, si mislim kolk vas zanimajo take reci )

No, se to: mejacka, hvala, bodi brez skrbi, ves, da domacinke radodarno dajo na vpogled obline, tako, da se ni za bat za spocitek uck.

Uf, se to od tekocih zadev: izgoreo sem cist po obrazu, rokah in  vratu, sedaj se lupim, pa nimam nic za namazat, razen komagele, bepanten sem pozabil ( pravzaprav nisem pozabil, na hitro sem pakiral, pa ni bil tam, kje bi mogel bit, pol se mi ni ljubilo preiskat cel spodnji stuk moje haciende ( bil sem siguren, da ni na zgornjem stuku )). No, upam, da bo tudi to boljse cez kak dan.

No, se nekaj besed sem dolzan o potovanjo z ladjo: ce boste verjeli ali ne lepsega potovanja si ne mores zamislit. Pa spet, ce verjamete ali ne, tistih 28 - 32 stopinje se sploh na ladji ne cuti, izredno je prijetno, nisem se niti enkrat spotil, tako, da sem majco zamenjal le enkrat ( naj vas spomnem: na ladji sem prespal tri noci ).

Ko se kam odpravljam, ponavadi se prej pozanimam, kako je, poskusam zbrat cim vec informacij. Uf, malaricno obmocje, komarji. Jaz seveda, na vse pripravljen, na cepljenje proti rumeni mrzlici, in hepatitisu, po nasvetu se tetanus, ( cca 100€v, hvala za vprasanje ), pol nabavil tablete proti malariji, malaron ( hvala, da ste vprasali, tudi cca 100€v ), pol krema proti komarjem, je dobra le tista, ki ima cez 35% ne vem cesa, se boljse 50, jaz take nisem dobil, dobil le eno s 30 % vragsigavedi cesar, pa so mi zatrjevali, da je tudi ta dobra, jaz ves preplasen, kaj pa ce ni ? Do sedaj ( sedaj je nekje polovica ( in casovna in po poti ) enkrat samkrat slisil enega komarja v Limi, pa se tega ni vec, sem ga menda fental. V pucallpi, zvecer, grem ven, va reko, tam bo komarjev, si mislim, se namazem s tistim proti komarjem, smrdi kot kuga............ kolk so me mogli cudno gledat tako smrdecega, komarjev pa od nikoder). Sele mi je Vanja pojasnila, da jim menda ph vode ( matr, kaj pa bi to bilo, slisi se uceno ) ne ustreza in da jih na reki ni. Pa, madona, zakaj to nikjer ne pise, jaz tega nisem nikjer zasledil, in hodim po svetu ves preplasen, kako komarji samo mene cakajo.

Se bojim, da mi ne izgine besedilo, pa bom poslal, se nadaljujem

kot bi rekla proxima: TBC

ezoj

ezoj  

član od: 29.4.2007

sporočila: 126

27. feb 2012 1:03

No pa gremo na ladjo ( vi pa ze pozabili na ladjo, matr, pisem kot un rus od vojne in miru ). Torej, nobenih komarjev, nobenih problemov s visoko tempetaruro (  se mi zdi, da je to zaradi tega, ker je zmeraj bilo rahlo oblacno, in so zarki bodisi UV, bodisi IR ( mal se metram pisat uceno), razprseni. 25 stopinj, pri vedrem dnevu v Dalmaciji, je na odprtem ( ali na ladji, za znoret ( vsaj zdi se mi tako ). Sosedno kabino na desni, so imeli eni domacini, moz pa zena, iz Iquitosa, ne prav zgovorni, sedaj pa mislim, da so bili obzirni in niso hoteli rinit v mene, na levi strani so bili eni nemci, tri moska in ena zenska, kolk sem razumel, vsi so bili ena familija, pisali so se vargas ali kaj podobnega, najstarejsi od njih, nekako domnevam, da je oce ( vsaj od one zenske je bil ) je zivel v blizini Iquitosa, govoril je spansko in anglesko, ostali so se pogovarjali s njim v anglescini, med sabo v nemscini.......... ni mi bilo velik jasno, pa, seveda, nisem nic spraseval. 

Pred leti, se mi zdi okrog leta 1930, je iz Indije potoval na nadaljni studij v anglijo en mozakar po imenu Chandrasekar Subrahamayan (  nisem 100%, nekaj podobnega, ne ljubi se mi sedaj googlat  ) in je na ladji, za casa potovanja, napisal zelo odmeven clanek o degeneriranem elektronskem plinu v belih pritlikavih zvezdah. Sem misli, da se tudi jaz lotim kaksnega problema ( popravek: vesolje je urejeno, tam ni problemov, probleme imamo mi s razumevanjem ), pol sem ugotovil, da je premal casa, bo moglo pocakat, na morebitno potovanje iz Indije v Anglijo .

Potovanje z ladjo: veliko vas bi reklo, dolg cas za znoret, verjetno bi se marsikomu zdelo zanimivo, tako kot meni. Vsake tolk se ladja ustavi pri kaki vasi, vcasih pristane, veckrat niti ne, vstavi se na reki, potniki pridejo s colnom in se vkrcajo, izkrcajo, vcasih iz ladje odpluje coln po potnike ( ali jih odpelje s ladje ), Naenih treh mestih se ladja ustavi za pol ure ali kaj takega, in tedaj na krov pridejo prodajalci razlicnega sadja, pecene ribe ali cesar drugega, predvsem za jest. Sama obale, videna s ladje: dzungla, pac, zmeraj se spreminja, zmeraj enaka, bi rekel po pesnisko. Opic na poti ni bilo videti ( baje od takrat, ko so jim prepovedali metat banane potnikom, ni jim vec zanimivo ).

Na ladji je predvsem lepo ( no vsaj meni je bilo, v kabini, v tistom drenu s mrezami, poltemi, cudnih vonjavah, gneci in kaj vem cemu vsem, bi mi se najbrz ne bi zdelo ) ker si cisto sproscen. Tisto mrezo za spanje, smo razpeli pred kabinami, ves dan v copatah, hrano so prinasali......... imeli si ves cas za sebe ( ko sem se ze odpovedal resevanja problemov vesolja  ). Cel cas potovanja z ladjo, je bilo lepo vreme, delno oblacno, enkrat je ponoci mal dezevalo, dve veceri so bile cisto vedre. Tukaj se dan in noc menjavajo v 12 urnem ciklu, sumraka prakticki ni, po soncnem zahodu ( se mi zdi, da je to tukaj v Iquitosu okrog pol sedmih ) je skoraj takoj tema. Za casa dveh vedrih noci, je bilo zanimivo pogledat nebo, bilo je zelo cisto ozracje in se je dalo vse lepo videt, od meni znanih stvari, vidi se sirius, orion, betelgeze ( to se vidi tudi pr nam ) vidi se lepo juzni kriz, pa cisto lepo se vidi mlecna pot......... ali kako se ze rece. Videl sem tudi cisto lepo venero in jupiter, pa merkur, prvic v zivljenju, namrec, zelo je blizu sonca in se ga da videt tik po soncnem zahodu ali vshodu, ce je na pavi strani sonca. Veckrat sem ga poskusil doma videt, brez uspeha, resda, nikoli nisem lezal v mrezi in cakal, da sonce zaide. Uf, matr, tole vas je moglo zelo zanimat.

Evo, boli me ze un prst ( saj veste kateri ) bom mogel nehat za danes.

Zanimivo se mi zdi, da v Peruju nisem videl, do sedaj razglednic ( tarjeta postal ), prvic sedaj v Iquitosu. Kupil stiri, tri za moje domace in ena za mojo najljubso kulinaricarko, jutar jih posljem.

Bodi za sedaj dovolj.

ezoj

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4551

27. feb 2012 1:21

Hahahahaha, zdaj pa , kera je to!

lp

mzm

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6078

27. feb 2012 3:58

Jaz sem pa mislila, da je najljubšo kulinaričarko s sabo vzel.

Lepo potuj,

Vanja

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

27. feb 2012 9:18

Vanja_v_ZDA je napisal/a:

Jaz sem pa mislila, da je najljubšo kulinaričarko s sabo vzel.

Lepo potuj,

Vanja

Ma neee nisem mogla it zraven, neki se mož ni strinjal...

jade

pinka  

član od: 17.6.2004

sporočila: 929

27. feb 2012 9:18

Odlično, prijetno potepanje želim. Pa čim prej nazaj v Slovenijo, pogrešam tvoje slike kaj bo danes za kosilo.

lp, pinka

daga  

član od: 18.5.2007

sporočila: 1412

27. feb 2012 11:24

Ežoj, moral bi izdati knjigo svojih potovanj. Tvoja doživetja so tako živo opisana, da se jih ne da primerjati z običajnimi potopisi.

Lepo potuj, odpočij si tisti prst in se nam kmalu spet oglasi!

Srečno!

daga

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

27. feb 2012 14:34

Ežoj zanima nas prav vse in zato lepo prosim poročaj še naprej. Obilo užitkov in srečno pot pa tudi

reza

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti