7. mar 2012 0:36
Evo, spet jaz, bom mogel mal pokomentirat svoje pisanje, videti je bolj zanimivo.
Torej, ežoj, očitno te že imajo poln kufer, komu se pa ljubi brat tvoja nakladanja. Kot je enkrat ena že podobno analizirala, prebereš enkrat, naklada, prebereš drugič, spet naklada, tretjič si rečeš, ma sploh ne grem brat, spet naklada, pol si misliš: kaj pa če je sedaj kaj pametnega napisal, pol greš brat, spet naklada, pol si na samega sebe jezen, zakaj si sploh šel brat ( a ne jade? )
Počasi bo treba tudi zaključit, čez nekaj dni bo treba domov in prihaja na vrsto izbira daril. Jaz s tem nimam problemov, za moje domače kupim tri obeske za ključe, tako kot zmeraj. Oni se delajo presenečeni................. oh, prav fino, da si se spomnil, tale lanski je že mal videti obrabljen. Za najljubšo kulinaričarko pa moram izmislit neki originalnega, nekaj takega, skor osebnega. Za letos sem se domislil res orginalnega darila, takega, ki si ga bo dolgo pomnila, saj, tako darilo mora tudi bit.To je ena taka rolica............ ah, več ne povem, le da bo na njej ( rolici ) pisalo " heho in Peru " ali " made in Peru ", da se ve od kod je darilo. Bom jutar mogel mal pogledat po trgovinah, ne bi rad da piše " heho in China ", tako kot na moji ležalni mreži.
O unih raznih policajih, seguridadih, prosegirih in kaj vem kako jim vse rečejo, ne bom zgubljal besede, to je kapitalizem pač. Tukaj so vsaj uniformirani, vsi imajo podobne rjave uniforme s rumeno srajco, kolikor se mi zdi, pri nas pa niso niti uniformirani, ali se pa motim. Kakorkoli, iz tega lahko vidimo kaj nas čake, vse polno ene varnosti, čezdalje več oropanih, ubitih.......... ah, saj smo si sami izbrali kapitalizem.
Po ulicah tudi skos ena vozila s podobnimi natpisi ( seguridad ciudana, ali kaj podobnega ), pred bloki čuvajnica s seguridadom, ponekod natpisi, da je video nadzor, ograje vsepovsod visoke najmanj dva metra, na vrhu pa zašiljene špičke v obliki nekakšnih X-ov, če ni to je napeljana žica pod električno napetostjo, včasih piše " peligro, alta voltaja ", ponekod niti ne piše, pod napetostjo so, ker se ponekod sliši prebijanje, zaradi slabe izolacije, celo cerkev ( videl dve, eno imam na sliki, če je najdem pokažem ), ponekod se vidijo alarmne naprave, kot v filmih, če preskočiš ograjo, prekineš nevidni žarek in sprožiš........ Sicer, ne verjamem, da se reveži tako branijo, tako se branijo lopovi, ki so premoženje nakradli, in dobro vedo kako so do njega prišli, in se morajo zavarovat. Tak obisk nekako ( po mije ) pride, kot pot v prihodnost, to vse nas šele čaka, mi šele učimo abecedo kapitalizma, sicer, smo sami tako hoteli, pa ne vem, zakaj je treba jamrat nad bresposlenimi, reveži........................ več seguridadov moramo si umislit, jih fajn oborožit........... uf, moram nehat, neki mi žlehtnoba ven udarja.
Skratka: kar smo hoteli, to imamo in čezdalje več tega kapitalizma bomo lahko zaužili............... kot se da videti pri tistih, ki kapitalizem že dalj časa prakticirajo.
Evo, cerkev zavarovana s žico visoke napetosti:
ežoj