Pozdravljeni
Že dolgo imam željo, da bi naredila breskvice, ampak vedno ko prebiram recepti in z njimi vaša mnenja, se bojim, da je to kar precej trd oreh, zato bi vas prosila za vašo pomoč. Če bi rada breskvice ponudila npr. v nedeljo, kdaj se moram lotiti že tega podviga? Kakšno testo mora biti. Si ne predstavljam eni pravijo, mehko, eno trdo...a približno kot je vzhajano, vlečeno testo? Kako je boljše delati testo z margarino ali z oljem? Moraš dolgo namakati v barvno tekočino? Zakaj oz. kdaj se morajo tudi sušiti? Zakaj nekateri izdelujejo takoj breskvice, ko omesijo testo, nekateri pustijo nekaj ur v hladilniku, nekateri pa en dan prej naredijo testo? Je res, da če si naoljiš roke preden izdeluješ breskvice ne spokajo? Od česa je odvisno, da postanejo mehki? Ko se spečejo in se ohladijo postane testo trdo? Nadev, se dela po okusu? Opazila, sem, da nekateri delajo z marmelado, nekateri brez, nekateri dajo čokolado, nekateri prah v čokoladi....Ko prebiram vse te komentarje in recepte, ne vem več, kaj naj delam. Vem, da vaja dela mojstra, tako sem tudi večkrat delala vlečeno testo in kvašeno test in sedaj delam (no sodeč po mojih najbližnjih)baje zelo dobre retaše in kifeljčke. Ne bi rada izgubila volje že pri prvi "pripravi" breskvic, zato bi res rada vašo pomoč oz. kakšne male skrivnosti imate pri izdelovanju breskvic, ki jih mimogrede obožuje tudi moj mož. Mi predlagate res kakšen večkrat vaš preizkušen recept ali pa kar kakšnega iz kulinarike?
Hvala.
bisagolf