Lep pozdrav vsem.
Je kdo'>o že delal? Ima recept ter izkušnje? Gre se za staro'>o zadevo'>o, katere že dolgo'>o nisem videl niti jedel.
Morda zato'>o, ker je prava kalorijska bomba. Ampak to'>o ni pomembno'>o, 1x na par let to'>o jest, je nekaj posebnega.
Našel sem sicer tale recept; http://www.gurman.si/print.php?S=6&Article=515
a sedaj bi rabil vaše izkušnje ter pomoč
Moj najboljši prijatelj (že kar član družine) ni veliki ljubitelj sladkega. Občasno'>o rad pohrusta kako'>o napolitanko'>o, mogoče kakšen sladoled, drugače pa mu to'>o ni neka prioriteta (hoho'>o, marsikdo'>o bi si to'>o želel, ali ;). a ker vem da vsakdo'>o nosi košček nostalgije v sebi, ali pa tistega otroka, kateri je v mladosti 100% imel svojo'>o najljubšo'>o sladico'>o in se občasno'>o ta otrok tudi oglasi, vem da tudi pri mojem prijatelju obstaja nekje košček duše za sladko'>o.
In tako'>o sem, lepo'>o po'>o ovinkih, skozi pogovor napeljal zadevo'>o na sladkarije. Tako'>o ugotovim, ko'>o mi je pripovedoval prav po'>o pesniško'>o kaj je njegova oma znala pričarat (babice! Se vsi strinjamo'>o, da so'>o to'>o največji čarovniki kar se tiče prehrane. S pokojno'>o babico'>o je bilo'>o prav fajn v topli kuhinji sedet in gledat, kako'>o krofe cumpra) zadeve, da obožuje prav to'>o, zgoraj omenjenoo'>o'>o'>o'> torto'>o.
Evo'>o, ideja kupljena, plan narejen. Ker je ravno'>o imel RD in ker jaz rad delam stvari sam, ter se potrudim, vložim ljubezen v zadevo'>o in nisem privrženec nakupov (ker mi pač deluje vse to'>o instant) sem se lepo'>o odločil da stvar naredim.
Edino'>o zakaj rabim vašo'>o pomoč je, da skupaj ugotovimo'>o količino'>o sestavin. Namreč; on živi sam in bi velikosto'>o'>o'>o'> torte presegala njegove zmožnosti konzumacije, pa glede na to'>o, koliko'>o dec piva, kokakole in podobne svinjarije vase spravi, je meni toliko'>o na skrbi, da mu naredim nekakšno'>o manjšo'>o edicijo'>o. Ker nimam malih tortnih modelov, zal ne bo'>o oblikao'>o'>o'>o'> torte, imam pa oni podolgovati narebran pekač, dolžine 37cm.
Kaj menite, kako'>o se naj sedaj lotim zadevice. Res mi je dosti na stvari da to'>o naredim, zatorej vas z veliki MAČJIMI očmi gledam in upam na pomoč
MBrando