29. maj 2012 20:17
Če ima partner prijavljeno prebivališče pri njej, potem vsekakor.
"You learn something new every day..."
29. maj 2012 20:17
Če ima partner prijavljeno prebivališče pri njej, potem vsekakor.
"You learn something new every day..."
29. maj 2012 20:46
Ne vem ,če bo to držalo!Potem bi morala jaz vpisati tudi dohodke mojih starše,ker smo pač v skupnem gospodinjstvu.Vpiše se dohodek mame in očeta(roditelji).
nejčica
29. maj 2012 21:46
Nejčica, tresk ima prav. Tvoj primer je gotovo drugačen.
moj svet
30. maj 2012 18:58
Danes je poklicala in izvedela, da mora dohodke novega partnerja vpisati. Hvala vam, da mi že včeraj dali prav.
ATNES
31. maj 2012 9:51
Ker je ravno odprta tema, bom še jaz nekaj vprašala. Kako je v tem primeru?
Moški, Slovenec, živi tu, njegov zakonski otrok pa pri svoji materi v državi izven EU. Oče seveda finančno skrbi za svojo ženo in otroka. Ali otroku pripada otroški dodatek ali ne?
pirnica
31. maj 2012 10:13
Pirnica, mislim, da ne, ker pravico lahko uveljavlja starš za otroka, ki ima stalno prebivališče v RS.
moj svet
31. maj 2012 10:43
Saj oče ima stalno bivališče v Sloveniji, otrok pa ne.
pirnica
31. maj 2012 10:48
Ja sem razumela, da ima oče stalno prebivališče v RS. Otroški dodatek pa je namenjen za otroka in zato mora otrok imeti stalno prebivališče v RS.
moj svet
31. maj 2012 11:08
Moj, svet, hvala. Sva se res narobe razumeli. Čeprav mi pa to ni logično. Saj otrok mora ravno tako jesti, čeprav ni v Sloveniji.
pirnica
31. maj 2012 11:12
Saj lahko mati uveljavlja otroški dodatek v državi kjer imata z otrokom stalno prebivališče.
zetaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Cvetačna juha s popečenim kruhom
Sendviči iz ajdovih rogljičkov