1. feb 2012 13:59
Jaz se prav gotovo ne mislim poglabljati v finese sporazuma, ker, prvič, nimam časa, drugič, ker sem usposobljena za povsem drugo področje delovanja, kot je to zakonodaja o avtorskih in ostalih pravicah, tretjič, ker mi je iz zgodovine jasno, da države (z redkimi obdobji prosvetljenega absolutizma) navadno uporabljajo vse tehnološke in zakonske možnosti, da serjejo po glavi svojim državljanom, kadar imajo dovolj denarja, pa tudi drugim. Prepoved klasičnih žarnic, vilniuška izjava pred napadom USA na Irak, Resolucija evropskega parlamenta o evropski zavesti in totalitarizmu me (poleg raznih majhnih zajebkov tipa Sherlock Thaler in podobno) ne navdaja s prav nikakršnim upanjem v zdravo in/ali neprodano pamet tistih, ki nas predstavljajo v evropskem parlamentu, da o našem rajši ne govorim (že nekaj let trdim, da bi bilo namesto volitev treba uvesti žrebanje med vsemi polnoletnimi prebivalci Slovenije z opravljeno vsaj srednjo šolo in šoferskim izpitom za približno licenco o opravilnih sposobnostih, ker dvomim, da bi tak žreb lahko naplavil v parlament tako zbirko butljev, kot se to dogaja na rednih volitvah, z zastrašujočim trendom navzdol). Tisto, kar se mi zdi, da moram vedeti o ACTA, sem si prebrala tisto črno sredo, ko so zatemnili Wikipedijo, v glavnem na
tejle strani, ki posreduje tudi dovolj linkov.
Po drugi strani je pa tako, ko so pred leti zaprli Napster, je en moj žlahtnik rekel "tega plevela se nikoli več ne bo dalo iztrebiti"; in čeprav so Kitajcem sfiltrirali google, prebivalcem San Francisca pa ob napovedanih demonstracijah 15o enostavno izklopili mobilno omrežje v celih okrajih, se na dolgi rok informacij po mojem nikoli ne bo dalo zajeziti; sem pa tja bodo pač koga od nas sežgali na grmadi ali mu dali zgnit v zaporu, ampak, saj veste, napredek vedno zahteva žrtve.
lp, proxima