26. jan 2012 17:30
Tisa: Hvala lepa, da obstajajo še soimenjaki. Vesel sem vsakega odgovora in tudi vsakega pozitivnega razveseljivega in iskrivega debatiranja. Saj, to je najlepše, da smo si tako različni in radi uživamo v vsem. Meni največ pomeni, ko poskušam res zdravo živeti, nato pa, ko si privoščim (recimo burek, rizi bizi z fajn zapečenimi polpetami, zraven pa gora solate ali pa predvsem sladkarije, katere so meni itak NAJJAČI pregreh :DD ) uživam v vsakme grižljaju, kot bi bil zadnji. Moji obroki trajajo min. 30min, saj sele takrat spoznamo prave kulinarične užitke in nam hrana pomeni več kot le, hrana. Moje mnenje. Nimam pa cisto nic proti, ce nekdo užival life 100 na uro, je kaj mu takrat zapaše, pa po možnosti nima problemov z zdravjem/težo. Torej da fura svojo hrano in dosti športa, Super. Spoštujem vas vse.
Meni pa je sila užitek spoznavati vse te divje in raznolike opcije v kulinariki, v svetu sadja, oreščkov, žitaric. Wauuu, pred Novo Zelandijo sem sicer relativno zdravo živel, ampak tam doli, pa sem res spoznal kaj pomeni zeleni lifestyle ter filozofija za tem. Ljudje so mi enostavno tako zapasali na duševni in prehranjevali ravni, da ti sploh povedati ne morem. Debate ob pećeni zelenjavi, z sveže ulovljenimi ribami, nekej na plaži, svoboda, sproščenost, ufff
Drugače pa se držim sam linije OH zjutraj (beljakovine samo kot tekočina- sojino mleko, jogurt, kefir). Sadje, ovseni kosmici, ajda, proja, gris, oreščki.
Za kosilo odvisno od aktivnosti pred tem in po tem. Oz, po tem itak nikoli ne jem, ker ce aktivnost traja, pol traja do večera. Takrat pa si komot privoščim beljakovinsko bogat obrok, ampak ne skozi meso, ampak rastlinske beljakovine, hitre ohje itd itd.
Ne vem, mene pač veseli prehrana.
Upam da bom se lahko s tem ukvarjal v življenju.
MBrando