28. jan 2012 19:23
Mamamia: Hvala za napotitev in predlog :D
Ker je danes bil taki fajni sončni a mrzel dan, sem vzel pot pod noge in se odpravil via City. Danes sem si rekel, NOBENE AKCIJE. Niti plezanje, niti Pohorje. LENARJENJE (ok, po kolo PONY sem šel in ga sporihtal. vsaj nekaj a ne :S ) je bilo na spisku. IN PRAV JE TAKO.
Našel lokal in ugotovil, da sem že večkrat šel mimo in razmišljal, da enkrat pa bom šel noter, saj mi je izgled res simpatičen. To, pri meni, poleg dobre postrežbe in artiklov pomeni največ. Lokalčič je prav zanimiv. Res. Saj je kombinacija frizerskega salona in lokala.
Skratka, stvar je sledeča:
Lokacija: Center mesta, mali milijon avtobusnih postaj pred Cityem omogoča udoben obisk lokala
Izgled: Meni os. vredu, edino večje mize bi lahko bile ter kakšen kavč ne bi bil odveč. Saj veste....za tisto, nežno polovico ;)
Dopade pa se mi, kombinacija črno belo, pa da so revije/časopisi na razpolago, ter da ni preveliko. Notranji del lokala ima 3 mize, pol so 3 na balkonu, pred lokalom pa enih 10. Jaz sem sedel noter.
Postrežba: 5. Mislim, da ti gospodična že skoraj misli bere. NORO. Namreč, ko sem rekel da IMAM ENO VELIKO ŽELJO PRI KAKAVU, je takoj porekla: JA; BOM DALA VELIKO ŽLICO KAKAVA :>. Hehhe, sicer to ni bilo to, je pa vsekakor dodalo točko, saj se gre za odnos in pripravljenost.
No, ekstra velike žlice nisem zahteval, ker nimam rad takega kakava, sem pa PROSIL ali lahko naredi res RES vroč kakav, ter ji razložil dosedanje situacije. Zadnji meseci zgražanja in nesreče so bili pozabljeni, takoj ko sem po ponovnem pogrevanju (ja, revica je 2x pogrela zadevo...sorry) dobil VRELI kakav, da je skoraj šalco stopilo.
Kakav: Hja, žal 3. It was only BENQUICK. Torej tistih borih 25% cokolade, ostalo pa adativi do obisti. Ampak ok, saj drugje ni nič boljše, razen v special lokalih.
Sicer nisem vprašal kakšen kakav imajo, ampak sem pri odhodu poškilil za pult in videl....
OCENA: 4. Zaradi truda, prijaznosti, ter ponovnega pogrevanja.
Naslednja misija: Caffe AROMA. Te se še posebno veselim, ker že cirka 5 let nisem bil tam. Morda pa tokrat najdem THE KAKAV. Veseli me dejstvo, da so predvsem specializirani na vroče čokolade, tako da verjetno pristanem na kakšni od teh. Jih imajo kar dosti različnih, kolikor pomnim. NOM NOM
Pri meni v shrambi pa trenutno vroča čokolada od Whittarda z okusom čilija in cimeta.
Poglejte si tole stran in dvomim da bo kdo ostal hladen (le kako lahko, če govorimo o VROČI čokoladi :D ). Mislim da vsakega pograbi želja, da bi bil nekje v Angliji, v tisti podeželski hišici, sedel ob kaminu, na polici pa bi imel vseh 18 različnih okusov vročega kraljevega napitka ter drugi pribor, katerega ponuja whittard. Saj ne moreš ostat ravnodušen, pri vseh lepih šalcah, priboru za čaj, ter darilnih paketkih z mančmelovi,kakavom in skodelicami. Angleži že od NEKDAJ znajo zadeve narediti tako LEPO TRADICIONALNE, da v meni takoj prebudijo nostalgijo po njihovih zlatih časih kolonializma, pa čeprav me ni bilo takrat. Rad pa gledam filme, kateri predstavijo tole obdobje :D.
Ok, Ok, bom raje nehal, ker me drugače še vržete dol, to pa bi mene res res čisto potlačilo. Kaj čmo! I like this site!!!!
Aja, da ne pozabim povezave:
http://www.whittard.co.uk/hot_chocolate
Priporočam nabavo. Dobite pa jo v evroparku v oni trgovinici za fancy gospodinjstva. Nasproti špara v pritličju.
Pa smo dali vetra lobijem hihi. Ne bo se samo na njihovih super modernih kuhinjskih policah bohotila tale kulinarična dobričina, ampak bo tudi pri nas, malih ljudeh, krasila kuhinjo in naredila dneve lepše, ko si bomo naredili VELIKO šalco te KRALJEVE PIJAČE. mmmmm. Samo še sojino mleko se pogreje, naredi vroča čokolada, doda žlica presnega kakava, na vrh pa mlečna kepica narejena z magic milkom ter posipana z cimetom. KULINARIČNA MOJSTROVINA :DDDDD
MBrando