Knniga

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. jan 2012 19:33

Jaz pa od vseh teh romantičnih kratkočasnic doma ne bi imela nobene. Jih rada prebiram, a nobena se me tako ne dotakne, da bi jo hotela prebrati še enkrat.

Se pa recimo ne bi branila knjige Julija (http://www.anuelara.si/art/0/julija) ali pa katero od Kathleen McGowan (Pričakovana in Knjiga ljubezni). Te bom zagotovo še kdaj prebrala. Niso pa 'klasične' romantične. Vse ostalo je pa za 'enkratno uporabo' - primerno za izposojo v knjižnici.

Všečne romantične so tudi od pisateljice Jill Mansell (sodobni čas), cel kup jih najdeš tudi tukaj: http://www.anuelara.si/kat/romani. Sama sem sicer bolj privrženka zgodovinskih.

Atina

Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 19. 2012 19:33

vd007  

član od: 27.1.2012

sporočila: 318

20. feb 2012 9:52

GIMNAZIJKA ji bo sigurno všeč. Ne spomnim se sicer, kdo jo je napisal, sem jo pa sama v najstniških letih brala in se mi je zdela booom. Tudi REBECA od Victorie Holt je dobra.

vd007

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

20. feb 2012 10:01

Anton Ingolič je napisal Gimnazijko. Ne vem, kako bodo današnje generacije gledale nanjo, po mojem se jim boooom ravno ne bo zdela, čeprav je tema večna in vedno aktualna - sploh pa ni prav nič romantična. 

Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

20. feb 2012 10:07

Jaz bi izbrala Paasalino: Dedu na sledi ...

mamamia

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

20. feb 2012 19:12

Je že ena pred menoj napisala, da je, če sama ne veš katera knjiga je primerna, veliko bolj pametno podariti bon, da si obdarovanka sama izbere kaj bo brala.

Čeprav jaz najraje dobim v dar knjigo, to, da je po okusu darovalca, se mi zdi še dodaten čar, vsaj enkrat berem (ali pa pustim neprebrano) nekaj drugega kot običajno.

Darujem pa vedno knjige, seveda vedno tiste, ki sem jih prebrala in dostikrat iz zelo sebičnega razloga - se nadejam in veselim pogovora o knjigi z obdarovancem.

Tukajle smo na kuharskem področju, pa ti, če resno sprašuješ lahko z enako resnostjo priporočim  kakšno kuharsko knjigo, za tako pomembno letnico, kot je vstop v odraslost se bi mi zdel zelo primeren Larousse Gastronomique.

nola

spagon  

član od: 12.6.2007

sporočila: 1133

20. feb 2012 19:57

Pred dnevi sem dobila za rojstni dan super kuharsko knjigo - Dva požrešna Italijana. meni so take uporabne knjige fajn za darila, pa priročniki itd. Leposlovje in kako šund literaturo pa si po lastni izbiri izposodiš v knjižnici.

Drugače mi je pa, Nola, všeč tvoj način - da puščaš knjige na javnih mestih, da jih drugi berejo za tabo.

saša

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti