18. jan 2012 22:18
Meni se zdi, smo eni tu povsem imuni na število klikov pod našimi recepti, v bazo jih damo pač zato, ker je to kulinarični forum in naj jih, če to želi, poskusi še kdo drug. Ne rečem, da pozitivni komentarji ne godijo, ali negativni malce zabolijo, ampak to so pač zakonitosti pojavljanja na internetu.
Čim se pa pojavi kakšno tekmovanje oziroma nagaradna igra, kot je zdaj ta Hoferjeva (mene ne moti, ker je vodstvo Kulslo v dogovoru z njimi in so pravila znana), pa se eni že zaženejo z vso silo, da hočejo biti prvi. Kontrolirajo klike, štejejo in seštevajo, vedo veliko še o nastanku drugih receptov, spremljajo spremembe ... celo spraševali so eni na forumu, kako je nekaj mogoče, v zvezi s številom glasov ali kaj ... Ma meni, in kot kaže veliko drugim, to res gladko dolj visi, kot tudi, od kje so sestavine. Ok, sprejmem pravilo, da se navede, da so sestavine v receptu prav tiste, ki se kupijo v Hoferju, če je to dogovorjeno pravilo igre vsaj vemo, za kaj gre. Mene bolj moti prikrito oglaševanje ali reklamiranje nečesa, ampak smo to tu že nekako presegli.
Naša izbira je pač, da se lahko prizanesljivo nasmehnemo (ali celo posmehnemo?) nekomu, ki bo za visoko uvrstitev svojega recepta v neki nagradni delal galamo na forumu. Pa drukal znance in prijatelje, da klikajo zanj (jaz sploh ne vem, kako se recepti v Hoferjevi igri klikajo, da prilezejo na visoko mesto).
Ampka vsak ima svoje veselje.
mamamia