10. jan 2012 11:21
Tisti dan, ko sem prebrala članek o teflonu, no, sem že prej vedela, da je nevaren, sem na članek opozorila tudi mojo mamo. Naslednji dan je na pultu čakal velik kup posode s teflonom, ki je šel na smetišče.
V trgovini, pa ravno 20% popusta je bilo, sem vso to posodo nadomestila s keramično. Kako se imenuje ? Ne vem.
Všeč mi je, ker ne se prijemlje in ni občutiljiva na raze, kar me je jezilo pri teflonkah.
Imam pa težavo. Notranja obloga iz keramike poka. Jasno, da garnacijskega lista nisem shranila, ker vsega pa tudi ne.
Moja mama, s katero delimo gospodinjstvo in včasih celo pomiva posodo za mojimi, je prav tako besna na pokline v keramiki. Sicer ne vem, kaj je nenormalnega pri takem sožitju, vendar pa razumem, da je kdo jezen, če se zaradi neupoštevanja navodil kaj poškoduje in gospa mama je še ena od sprejemljivih jeznih navedb.
Glede na to, da je s keramiko obložena posoda precej razširjena, me zanima, ali vam obloga tudi poka.
Ostale nove teflonske posode sem nesbično podarila in pošteno povedala, zakaj jih ne maram.
Imam še posodice za tortica, premera cca 10 cm, s kitajsko pismenko. Podarim s pripombo, da gredo od hiše, ker nočem teflona. So pa uporabljene 2x.
F r i n a