23. dec 2003 23:15
Očitno nas je čisto preveč takih, ki nimamo druge izbire kot da v službi jemo hitre (in žal največkrat nezdrave) malice. Jaz sem se sendvičev, pic, burekov in podobnih zadev že čisto prenajedla, zato ponavadi prinesem kar kaj od doma.
Meni najbolj paše kos polnozrnatega ali črnega kruha, na katerega namažem kak namaz - od različnih sirnih namazov kot je tamar, topljenih sirčkov, prek vegetarijanske paštete (ne jem mesa), do domačega tuninega namaza ali pa papričnega namaza od Ete. Če sem "taprave" volje, to obložim s kako rezino paradižnika ali sveže paprike. Včasih pojem kak probiotični jogurt ali sadni jogurt z mueslijem. Obožujem tudi skuto s sadjem Obstgarten ali pa si privočim kar pol ali celo malo navadno skuto od ljubljanskih mlekarn, ki jo pojem skupaj s kruhom. Če delam popoldne ali se mi zjutraj slučajno ljubi, si naredim kako riževo/testeninsko solato. Super je tudi, če si lahko v službi narediš eno pošteno skledo sadne solate oz. narezanega sadja. Če zapaše kaj toplega, je primerna "hitra juhca" ali "hitre testenine", čeprav ta hrana menda vsebuje precej konzervansov in zato ni ravno priporočljiva za vsak dan. Pa še manj zdrave zadeve, ki včasih zapašejo: lonček pudinga, mleko+kruhov kifeljc, croissant+čaj, kak kos potice/jabolčnega ali kakega drugega zavitka. Od časa do časa pa tud kak sendvič ali pa burek ni nezdrav... V našo stavbo pride en človek, ki mu pravimo sendvičar, in ima med drugim tudi sendviče s polnozrnatim kruhom in samo z zelenjavo... So kar fajn tisti sendviči...
Predvsem pa meni proti lakoti v službi najbolj pomaga, da jem zajtrk. Tako je malica lahko skromna, pa vseeno zdržim do 18. ure. Če pa ni zajtrka, bi pa pojedla vse, kar mi pride pod roke...
Pa še nekaj: zrezki s krompirjem, cele pizze ali pa druge malice, ki jih lahko ješ v gostilni ali naročiš v službo, so po mojem mnenju preoblina malica. Če se jaz najem česa takega, sem neuporabna vsaj dve uri, ker se polenim in postanem zaspana...Potem se pa nalivam s kavo, kar je pa spet totalno nezdravo...Kako je pa z drugimi, pa ne vem...
lp, maja