Potrebujem recept.Katero pecivo se da napraviti z uporabo le rumenjakov-ostali so mi od kokosovih poljubčkov?
Marjanca 47
Potrebujem recept.Katero pecivo se da napraviti z uporabo le rumenjakov-ostali so mi od kokosovih poljubčkov?
Marjanca 47
7. jan 2012 17:33
hm, ponavadi je problem, kaj narediti z beljaki, ne pa obratno.
Karkoli iz kvašenega ali piškotnega testa (= buhtlji, potica, pita....), rumove kroglice, jajčna krema....
Sonja
7. jan 2012 17:35
Smetanove piškote.
jasna47
7. jan 2012 17:38
predlagam buhteljne ali pa tole:http://www.kulinarika.net/recepti/2108/sladice/ferdinan za jutrišnji zajtrk.
jaz fernandove kolačke ponavadi naredim zvečer, jih pustim v pečici in zjutraj so zelo dobri-mehki in sočni, boljši kot tisti, ki se jih poje takoj, ko so pečeni
lp
ledenka_
7. jan 2012 18:34
Jaz v vse piškote iz krhkega testa dajem samo rumenjake, prav tako v fino kvašeno testo.
pirnica
7. jan 2012 19:01
Sem tudi mnenja, da se pripravijo krhki piškoti. Linške oči grejo vedno v promet. na 300 g moke gresta 2 rumenjaka. Jaz jih delam po tem receptu.
yulchi
8. jan 2012 7:22
Tukaj je še en recept za t.i. Odlične kocke:
14 dk mehkega masla
12 dk sladkorja v prahu
1 vanili
limonina lupinica
9 rumenjakov
2 žlici tople vode
22 dk mehke moke
Maslo, sladkor penasto zmešamo, dodamo en po en rumenjak ter toplo vodo. Na koncu dodamo moko. Testo razdelimo trid dele . V en del damo kakav.
Pečemo tri plošče na peki papirju vsako ploščo posebej. Ko je testo še toplo, premažemo z marmelado + malo ruma. Zložimo plošče tako, da je temna plošča na sredini na vrhu pa svetla, ki je ne premažemo. Obtežimo, da se plošče zlepijo potem pa še naredimo kak čokoladni preliv.
Sweetie
8. jan 2012 19:29
Krhki flancati!
Kjer je volja, tam je pot. Trixi
8. jan 2012 23:03
http://www.kulinarika.net/recepti/11910/sladice/pasteis
za tega rabiš 8 rumenjakov.
Lijana
10. jan 2012 15:37
Jaz jih pa najraje uporabim za Creme brulee. Jamiii
sooonckKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mandljevi piškoti
Pečeni svaljki s pomako iz feta sira