3. feb 2012 20:10
Tudi sama sem spremljala gospodinjske izdatke v mesecu januarju 2012. Za hrano sem po računih porabila 763 EUR, čistil pa razen zobnih past nisem kupovala, ker jih imam še dovolj na zalogi. Številka bi bila še višja, če ne bi pred novim letom nakupila preveč hrane, ki smo jo porabili v prvih dneh januarja. Iz računov sem seštela samo dve postavki: sadje in zelenjavo, za kar sem odštela 166 EUR ter za meso in ribe skupaj 139 EUR.
Kosilo kuham vsak dan za 5 odraslih, kruh pečem doma večkrat na teden (1x ali 2x tedensko pa ga kupim). Salam skoraj ne kupujem, pa tudi mesa ne pretirano. Kupujem pa veliko svežih rib na tržnici in pa veliko zelenjave, ki je na tržnici vsaj 100% dražja kot v trgovinah.
Nakupujem 1 x tedensko (tržnica, Špar in Hofer) po spisku, vendar pa vedno kupim še veliko drugih stvari Če pa mi česa zmanjka, pa ne čakam na naslednji nakupovalni četrtek, ampak moram manjkajoče živilo kupiti tudi pri najdražjem sosedu.
Izdatke za gospodinjstvo bom spremljala tudi ta in naslednji mesec, s tem, da bom skušala kuhati bolj varčno, vendar ne na račun kvalitete živil. Ob prebiranju, da nekateri za zelenjavo porabite 20 do 30 EUR mesečno za dve osebi, sem se kar malo zamislila. Sama toliko tedensko porabim na tržnici za približno 2 kg solate, pa še vrsto druge zelenjave (kislo zelje in repo, fižol, korenje in ostalo jušno zelenjavo, pa blitvo, itd.
Hestia
Hestia