6. jan 2012 9:06
V oktobru se me je lotil kašelj, vneto grlo, smrkav nos, dobila sem antibiotike. Po končani kuri je bilo en teden bolje, potem se je spet začelo s kašljem in bolečim grlom. Ponovno sem šla k zdravnici, dobila še enkrat tridnevne antibiotike, grlo me je prenehalo boleti, kašelj je ostal.
Zato me je zdravnica napotila na rentgen pljuč (vse bp) k pulmologu. Tam so opravili še metaholinske teste (astma) in alergološke teste. Astme nimam, ko pa so me prepikali s tistimi alergeni, mi je prišica sprožila tak nemogoč kašelj, da 20 minut nisem prišla k sebi.
Alergij do zdaj nikoli nisem imela. Je pa pulmolog razložil (če sem ga prav razumela), da se včasih ob hudih vnetjih sproži kak skrit alergen in namesto da bi ob zdravljenju vnetja zginili vsi simptomi, jih alergen sproži. V pojem primeru je bila to pršica, ki je sprožila kašelj. Potem ko sem razmišljala za nazaj smo res tiste mesece precej pohajali okrog, sama sem pa precej alergična (že samo če vidim) stare postelje in deke, ki kar snežijo od pršic.
Kaj ti hočem povedati... človeško telo je prezapleteno, da bi samo z medom, črno redkvico in podobnimi zdravili rešila svoj več kot en mesec trajajoč kašelj. K zdravniku čim prej!
PS: to pa moram dopisat. V vsaki slabi stvari je tudi kakšna dobra. Zaradi tistega kašlja sem lani nehala kadit, čeprav sem imela namen to razvado odpraviti letos.
Vilma
Sporočilo je spremenil(a) Vilma dne 06. 2012 09:15