27. dec 2011 11:05
Tudi meni so njihovi sladoledi in šejki zelo dobri.
Drugače pa sva bila zadnjič v McDonaldsu in po Big clasic cheese meniju s solato in vodo (kljub želji:) v mojem želodcu nikakor ni bilo prostora še za sladoled. Tudi mož (ki ni slab jedec) se je od menija z istim sendvičem zelo najedel. Če naroči meni iz standardne ponudbe, včasih vzame še dodatni cheesburger (ki stane 1 €, ob tem da je tak meni približno za toliko cenejši). Tako da midva se za 6-8 € zelo najeva. Če greva na pico je ponavadi račun (predvsem zaradi pijače) kar nekaj višji. Greva pa v McDonalds jest, če imava kakšne opravke in nimava časa čakat na postrežbo v klasični restavraciji.
Kot so že predhodniki omenili so za manjše otroke zelo popularni Happy meali z nagci (ocvrti koščki piščanca), toastom (šunka, sir) ali cheeseburgerjem (pleskavica, sir kečap, zenf, čebula, kisle kumarice). Če je otrok malo večji lahko poje še sladico - sladoled (Mcsundae je velikosti 1 kepice, Mc Flurry pa 2), pito ali celo sadje (jabolko, grozdje).
Za starejše so med sendviči najbolj popularni BigMac, Mc Chicken ali McNuggetsi in pa seveda klasični hamburger ali cheeseburger (ta sedviča sta - poleg toasta - najmanjša, ju pa dobiš tudi v "dvojni" verziji). Vsekakor se vam splača vzeti menije, ki vključujejo pijačo in pomfri (oziroma solato - to je opcija pri dražji verziji menija).
Pa še to - pri solatah je pomembna tudi izbira preliva. Meni je klasični Vinagrette preliv zanič. Najbolj "nevtralen" je jogurtov.
roža