prosim za pomoč-če mi poveste kako se skuhajo koruzni žganci ker jaz zmeraj naredim preredke ,lepo prosim za nasvet.lep pozdrav in lepe pranike.nina
NINA17
prosim za pomoč-če mi poveste kako se skuhajo koruzni žganci ker jaz zmeraj naredim preredke ,lepo prosim za nasvet.lep pozdrav in lepe pranike.nina
NINA17
20. dec 2011 19:33
Jah če so preredki je pa zaključek res ajnfoh - MANJ vode. "Uradno" (navodilo na vrečki), če se prav spomnim je 3:1, se pravi 3 skodelice vode in potem eno skodelico koruze. Po tem receptu pride za moj okus ena taka srednja gostota. Lepo kuhaj še naprej z isto količino moke, samo vodo zmanjšuj pa bodo že ratali prav gosti.
Viva Meier
20. dec 2011 20:10
Jaz jih kuham tako, da v posodi zavrem osoljeno vodo, zraven v drugi posodi pražim koruzno moko in ko ta zadiši jo zalivam s to vrelo vodo do prave gostote. Če dodaš preveč vode bodo pocasti, če pa malo manj pa so drobni . Sama delam po občutku ob mešanju z vilico ( dva roglja). Prvič ti mogoče ne bo ratalo , drugič bo pa že. To je en način, drugi je pa tisti, ko v krop vsuješ moko in kuhaš, predno jih zmešaš odliješ malo vode in jo prišparaš in z njo dolivaš, če so žganci presuhi.
Upam, da se boš iz mojega opisa znajdla.
franciskaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kitajski rezanci s piščancem
Ribja juha s testeninami