18. dec 2011 8:46
Hvala za odgovore, nekam pa smo že prišli. Še najbolj mi dišijo skutni štruklji, pa tudi una ideja glede kruhovega narastka... Saj sem že pri tem receptu vprašal, ampak bom še tukaj: a bi bilo možno to speči v navadnem steklenem pekaču?
Verjetno bo to kosilo ali večerjo enkrat po novem letu. Tako da nekaj časa še je da se odločim. Aja, glavna jed sem mislu da bi bla tale: (se opravičujem za link iz druge strani)
http://druzina.enaa.com/Kulinarika/Recepti/Recept-Gov
Ok, meso bi kuhal malo dlje, saj nebi rad, da bi bilo rdeče. Na nek podoben recept naredi tako govedino moja babica vsake večje praznike. In moram priznati da je odlično. Mogoče bi pa lahko njo vprašal glede recepta, samo se bojim, da bo potem vse skupaj preveč podobno njeni "pečenki".Zato me še malo matra ali naj se odločim za tako glavno jed.
Drugače pa nisem čisti amater kar se kuhanja tiče, saj kuham doma po malem že od srednje šole, hudiča hotu sem celo it na kuharsko šolo, pa mi je potem psihologinja uničila sanje češ da imam predober uspeh v šoli. In kje sem sedaj? Imam diplomo iz fakultete za pomorstvo in promet in sem brez dela iz svojega poklica. Delam kot fizični delavec. Ampak dosti o tem, v glavnem, kuham rad, marsikaj sem že poskusil, tako da po moje ne bo noben predlog pretežak.
Ko si bom vzel čas, bom izbral juho, sladico, mogoče tudi še za glavno jed malo pregledal... Vsekakor pa sem odprt za predloge :).
Mirc86