Pozdravljeni,
Danes sem jedla božaaansko repino juho s proseno kašo. Brskam po netu, tudi tukaj, pa recepta prav za to juho nisem našla. Morda kdo od vas pozna in mi napiše?
Hvala lepa in lepe večere
ru4fun
Pozdravljeni,
Danes sem jedla božaaansko repino juho s proseno kašo. Brskam po netu, tudi tukaj, pa recepta prav za to juho nisem našla. Morda kdo od vas pozna in mi napiše?
Hvala lepa in lepe večere
ru4fun
17. dec 2011 8:36
Jaz poznam to juho kot bujta repa. Če odtipkaš to, se ti pokažejo trije zadetki.
Tudi meni je božanska.
Balenka
18. dec 2011 14:23
Repina juha je drugo kot bujta repa -vsaj pri nas
Engie
18. dec 2011 14:37
Engie, napiši prosim recept. Kakšna je razlika?
naor
19. dec 2011 9:44
Kislo repo in kašo daš kuhat .Dodaš strok česna , poper, lovorjev list in sol.Ko je kaša razkuhana dodaš malo smetane ali mleka in moke da se se malce zgosti. Zraven ponudiš pečen krompir .
Engie
19. dec 2011 9:58
Temu bi najbrž okoli Komende rekli kašnata repa (enako delajo kašnato zelje), vsaj, kolikor se spomnim iz J. Alešovec: Kako sem se jaz likal.
rimljanka
19. dec 2011 10:06
Hvala Engie, kislo repo imam celo raje kot kislo zelje, pa tudi s proseno kašo sva si na ti, npr. z ajdovo pa ne. Sliši se dobro.
Vsem en lep dan, pa tudi danes kaj dobrega skuhajte!
naor
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo
Juha iz čičerike in rožmarina