26. jan 2012 19:45
Jelenckova, kombiniras lahko se z jabolki in cimetom, ali banano in cimetom. Ni da ni. V taksni obliki se moj lubo je ovseno kaso.
www.mojalbum.com/naredilaana
26. jan 2012 19:45
Jelenckova, kombiniras lahko se z jabolki in cimetom, ali banano in cimetom. Ni da ni. V taksni obliki se moj lubo je ovseno kaso.
www.mojalbum.com/naredilaana
13. dec 2012 9:09
Jaz sunybisk jem že ene 8 let, sam zdaj ga več ne vidim, je pa ta wetabisc al kaj že... Ampak kar draga stvar. Pa nasitna, pojem samo eno tablico. Moj je tud čist nor na to, ker sicer ga komaj prepričam, da poje zajtrk...
Sam dobra ideja tole z oreščki in raznimi dodatki, do zdaj sem dala notri sam čokoladne beljakovinske praške...
Po izgledu je kot čokolino, po okusu pa sicer niti ne, mogoče se malo približaš s kakimi sladili in dodatki :) Jaz se tega nasitim hitro in potem mi nekaj časa ne paše. Meni so ovseni kosmiči kuhani kar v vodi, z malo soli njami...
Srečo imam, da še nimam otrok, da se mi ni treba s temi stvarmi ukvarjat kaj bodo jedli in kaj ne. Zdaj šže sama vem, kaj se lahko in kaj ne in čokolina sigurno ne bodo videli niti od daleč :)Če poznajo zdravo hrano že od začetka, potem kasneje ni problemov. Edino šolske malice in kosila so katastrofa... Upam, da se bo kaj spremenilo, sam kolikor šparajo, ne vem če...
xxs
13. dec 2012 17:50
xxs je napisal/a: |
Edino šolske malice in kosila so katastrofa...
|
Eh, ni problema, mu boš dala pa s seboj sunybiks in kako podobno nadzdravo zadevščino, da se ne bo zagiftal s tistimi šolskimi pomijami.......
Ne vem, zakaj ima potem toliko otrok naročena kosila in malice, če so tako katastrofalne....In še nekaj - a veš, da šolska malica in kosilo sploh NISTA obvezna? Mirno ju tvoj bodoči otrok lahko izpusti iz šolskega dopoldneva.
lp
cervus
13. dec 2012 18:00
Ah, xxs, ne sekiraj se toliko let vnaprej. Kot gredo stvari v teh časih, do takrat, ko bo tvoj nerojeni otrok dosegel starost za obiskovanje OŠ, morda ne bo niti šole več, kaj šele malice ali kosila. Ker bo najceneje za državo, če boste otroke vzgajali in izobraževali kar starši sami, doma, pa še zanič hrane ne bodo deležni, pa slabih zgledov tudi ne.
rimljanka
13. dec 2012 18:36
Jaz sunybisk jem že ene 8 let, sam zdaj ga več ne vidim, je pa ta wetabisc al kaj že... Ampak kar draga stvar. Pa nasitna, pojem samo eno tablico. Moj je tud čist nor na to, ker sicer ga komaj prepričam, da poje zajtrk... Sam dobra ideja tole z oreščki in raznimi dodatki, do zdaj sem dala notri sam čokoladne beljakovinske praške...
Po izgledu je kot čokolino, po okusu pa sicer niti ne, mogoče se malo približaš s kakimi sladili in dodatki :) Jaz se tega nasitim hitro in potem mi nekaj časa ne paše. Meni so ovseni kosmiči kuhani kar v vodi, z malo soli njami...
Srečo imam, da še nimam otrok, da se mi ni treba s temi stvarmi ukvarjat kaj bodo jedli in kaj ne. Zdaj šže sama vem, kaj se lahko in kaj ne in čokolina sigurno ne bodo videli niti od daleč :)Če poznajo zdravo hrano že od začetka, potem kasneje ni problemov. Edino šolske malice in kosila so katastrofa... Upam, da se bo kaj spremenilo, sam kolikor šparajo, ne vem če...
|
Moja mala poje v vrtcu vse obroke z užitkom, vedno repete, nad menijem se pa lahko zgleduje marsikatera restavracija.
Sam sem jedel čokolino do najstniških let, pa poglej kok fejst dec sem zrastu.
Commis débarrasseur
13. dec 2012 18:41
zzak1977 je napisal/a: |
Bolje da ostane tako, če imaš ti sedaj probleme s šolsko prehrano, koliko jih bo imel šele otrok s tvojimi problemi. Tu se zelo strinjam z rimljanko. Moja mala poje v vrtcu vse obroke z užitkom, vedno repete, nad menijem se pa lahko zgleduje marsikatera restavracija. Sam sem jedel čokolino do najstniških let, pa poglej kok fejst dec sem zrastu.
|
Pa res
Ja no, xxs, to, kar so napisali zgoraj pred mano je čista resnica. Vem tudi, kako se sestavljajo šolski jedilniki (vsak obrok mora vsebovati toliko tega in toliko onega), tako da sem prepričana, da so tvoji predsodki neutemeljeni (kot na splošno vsi predsodki).
JJ
13. dec 2012 22:59
Zelo okusna in prdvsem zdrava opcija čokolinota:
shaania25
14. dec 2012 6:01
elaphus je napisal/a: | ||
Eh, ni problema, mu boš dala pa s seboj sunybiks in kako podobno nadzdravo zadevščino, da se ne bo zagiftal s tistimi šolskimi pomijami....... Ne vem, zakaj ima potem toliko otrok naročena kosila in malice, če so tako katastrofalne....In še nekaj - a veš, da šolska malica in kosilo sploh NISTA obvezna? Mirno ju tvoj bodoči otrok lahko izpusti iz šolskega dopoldneva. lp
|
P.S.S: Lahko pa povem tako, da sem imel vedno uravnoteženo prehrano, da je MAMAN in NONA poskrbela da so bila pokrita vsa hranila oz. potreba po dnevnem vnosu le-teh, pa tudi tisti lepi NEDELJSKI VEČERI, ko je bilo IMMER na tapeti kopanje in pranje glave, nato pa, zavit v kopalni plašč, v dnevno sobo med papan in maman, nakar sem dobil na nogice pladenj z pomfrijem in jajčkom na oko. Sledil pa je OBAVEZNO film na nem.programu in EKOLA, to je še pripomoglo da obvladam nem.jezik kot se šika. Nostalgija po VOJNI ZVEZD, INDIANA JONESu, JAMES BONDIH (od takrat že obožujem ROGER MOORA kot meni NAJ BONDA)
Skratka... nočem da nastane trenje, da se pričakomo, ampak le da, tudi malčkom omogočimo pregrehe pa da na koncu ne pridejo takšni ven kot sem sam.
Pred študiranjem zdrave prehrane in vseh teh diet katere sem nato uvedel, sem DEJANSKO bil BOLJ zdrav kot sem trenutno. Zanimivo a ne?!?!? Koliko so me vse te študije in strokovnjaki zacumprali v glavi...
---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---
14. dec 2012 18:36
Dobro si tole napisal, Brandotov!
Samo podvprašanje, ki se nanaša na temo pri zajtrku: , zakaj pa v hribe (na griče v mojem primeru) ne moreš zaradi te bolezni?
lp
mzm
14. dec 2012 19:38
Srečo imam, da še nimam otrok, da se mi ni treba s temi stvarmi ukvarjat kaj bodo jedli in kaj ne. Zdaj šže sama vem, kaj se lahko in kaj ne in čokolina sigurno ne bodo videli niti od daleč :)Če poznajo zdravo hrano že od začetka, potem kasneje ni problemov. Edino šolske malice in kosila so katastrofa... Upam, da se bo kaj spremenilo, sam kolikor šparajo, ne vem če... |
Predvsem je za otroke sreča, da jih nimaš, če bodo morali rasti ob sunibiksu, pa če mama takole gleda na svet. No, vsaj za šolske malice se ti ni treba bati, tako kot gredo stvari ta hip, jih kmalu tako ali tako ne bo več. Eden (ne vem kateri) ugledni otroški zdravnik in psiholog je pred nekaj leti zapisal približno takole: ko sem bil mlad, sem imel vsaj pet različnih teorij o vzgoji otrok; zdaj imam pet otrok in nobene teorije.
SonjaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Domača vroča čokolada s smetano
Hrustljava solata