Prosim za pomoč

Nataska  

član od: 27.11.2003

sporočila: 186

tema odprta - 15. dec 2003 15:05 | ogledi: 3.159 | odgovori: 8

Stalno poslušam:" ooo svinjska ribca to je pa najboljši kos kar se svinjskega mesa tiče". Prej jo nikol nisem kupila zdej jo pa mam od kolin pa sem razmišljala kako naj jo pripravim......če je najboljši kos mesa, naj mi nekdo pove še kakšen najboljši recept. Hvala

Natasa

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

15. dec 2003 17:27

V nedeljo, ko sem imela "fešto" sem jo naredila tako, da sem jo polnila z mareličnim nadevom - prepražena čebula, dodane drobtine, žlica limoninega soka, narezane suhe marelice, timijan, poper, peteršilj . Lahko se polni tudi s suhimi slivami ali pa z mletim mesom. LP Tina

kristy  

član od: 18.6.2002

sporočila: 704

15. dec 2003 17:30

Ups - sorry! V "filo" se doda še eno stepeno jajce. Tina

helenac  

član od: 3.4.2002

sporočila: 32

15. dec 2003 22:00

Običajno svinjsko ribico pripravim po sledečem receptu: poleg večje svinjske ribice (ali dveh manjših) potrebujete še: 10 dkg sira v kosu,1 žličko mlete paprike (sladke), malo moke, 4 žlice masla, 1/2 čebule, 1 žličko vegete, 1,5 dl jogurta, žlico sesekljanega peteršlija; Ribico natrite s soljo in papriko. Sir narežite na debele, cca 4 cm dolge rezine, ki jih vbodete v meso tako, da gleda ven cca četrtina vsake. Nato ribico povaljajte v moki in na maslu opecite z vseh strani. Pri tem se sir, ki je zunaj mesa, stopi. Dodajte sesekljano čebulo, vegeto in jogurt in zmešajte. Pokrito dušite cca 40 minut. Na koncu dodajte peteršilj. Priprava je enostavna, meso in omaka pa odličnega okusa. Ko sem pred leti prvič pripravljala to jed, me je malce zmotil jogurt, vendar je omaka nežna, prevladuje okus po siru, jogurt pa jo le oplemeniti.

Dusano  

član od: 29.9.2001

sporočila: 322

14. jan 2004 17:26

a kdo ve se za kak recept , ker pri nas smo jo recimo tut to ribco spekli , samo se mi zdi da ni meso nič posebnega , se vedno se mi zdijo kremenatli pri prašiču zakon , in to uni pri vratu morjo biti :)) ne vem no od kje taka speciliteta ta ribca ... Dule

pegasti  

član od: 7.1.2003

sporočila: 258

15. jan 2004 8:23

Pujskova ribica je ekvivalent pljučni (ali bifteku) pri govedini. Jaz jo najraje pripravljam čim bolj enostavno. Nasolim jo, malo popopram, jo obložim z rezinami limone, pustim malo stati, potem pa jo prelijem z vrelim oljem, v pekač vržem še nekaj strokov neoluplenega česna in jo potisnem v vročo pečico, včasih pa jo pečem kar na štedilniku (pokrito, seveda). Zalivam z vodo in cca 1 dcl belega vina. Ko je zadeva pečena, odstranim limono, meso pustim, da se umiri, ta čas pa dokončam omako: odstranim česnove olupke, stroke (ki so fino mehki) pa pretlačim (odlijte odvečno maščobo!), zalijem z malo vode in po potrebi zgostim z moko ali škrobom. Dober tek. Lenka Sporočilo je spremenil(a) pegasti dne 15. jan 2004 08:24:02

Ina  

član od: 20.11.2001

sporočila: 58

15. jan 2004 8:52

Ali s "svinjsko ribico" mislite tisti večji kos mesa, ki se odlušči od kosti. ali pa tisti ozki del, ki leži ob tem širšem. Eni mesarji pravijo širšemu delu file, ožjemu pa ribica, za druge je pa vse ribica, samo vprašajo ali hočeš ozko ali široko.

coco chanel  

član od: 29.11.2003

sporočila: 241

15. jan 2004 10:24

Priporočam Vam, da v receptih poiščete recept Svinjska ribica s suhimi slivami pod mesne jedi.Sama sem jo probala in moram reči, da je odlična.In še odgovor Ini, svinjska ribica je ožji del. Ravnokar pripravljam recept Svinjska ribica z lešniki.

breda  

član od: 28.7.2003

sporočila: 113

15. jan 2004 11:14

Jaz jo pa za silvestrsko večerjo napolnila s faširanim mesom! Super. Recept je od sestre Vandeline. breda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti