15. dec 2011 12:00
ibiza je napisal/a: |
Ker je ravno govora o čokoladi, sam absolutno raje kupim ba** kot pa neko žbljxx znamko. Mogoče se tudi motim. Ampak, brez da vidim embalažo, lahko hitro ugotovim, za kakšno čokolado gre. Raje jo jem manjkrat, pa boljšo, kot pa večkrat pa cenejšo. Isto velja za veliko večino hrane, ki jo kupujem ( npr. nutello, sire, mesne izdelke, testenine...). Polizdelkov in gotovih izdelkov pa itak kupujemo malo, kar je pač "nujno". Kaj vem, rad imam dobro hrano. Pred časom je bilo tu na forumu postavljeno vprašanje, kako narediti kolač, da bo tak kot v xxxx trgovini. Na kraj pameti mi še ni padlo, da bi kaj podobnega kje kupil. Sem pristaš domače hrane, čeprav (lahko) stane več. Za hrano, ki jo kupujem, mislim da ni računice, da naredim tedensko dobrih 30 km z avtom. Pa čeprav je znesek na računu nižji, najbrž ni toliko nižji kot te stane vožnja, čas... Itak bi pa kupil preverjene izdelke oz. izdelke, ki niso najcenejši. Imam nek rešpekt pred njimi, lahko da tudi neosnovan, ne vem...
|
Ja, po mojem je to res precej neosnovano. Ok, če gre za preverjene izdelke (torej tiste, ki si jih preveril sam), potem se strinjam s tabo, ampak vsakega je treba preveriti, cenejši še zdaleč ni nujno slabši. To so predsodki, ki vodo napeljujejo na mlin trgovcev. Jaz ničemur več ne verjamem, dokler ne poskusim.
Nedavni primer je zopet potrdil mojo teorijo - škornji, ki so stali 65€ (to je zame kar precej in mi jih ni bilo lahko dati iz rok), so se po 5x nošnji tako ogulili, da je zgornja plast materiala visela stran. Seveda sem jih nesla nazaj in zahtevala denar, ki sem ga tudi dobila (ne brez prerekanja, prodajalec mi je najprej rekel, da imam jaz tako hojo). Potem sem kupila škornje za 40€, ki sem jih nosila vsaj 10x, pa so zaenkrat še ok, kar sem tudi pričakovala. Dražje torej niti slučajno ni boljše!
JJ