Pozdravljeni!
Pri nakupu mobitela sem imela malce smole... Tu ste zbrani z vseh vetrov, morda je imel kdo podobno izkušnjo, in pozna postopke, ki jih je potrebno izpeljati za rešitev:
pred tremi meseci sem sklenila naročnino in kupila (delno z gotovino, delno ob naročnini) telefon, za katerega sem po okrog treh tednih ugotovila, da ne deluje pravilno (grozen zvok, posebno pri posnetkih pa cel vibrira in hrešči). Po reklamaciji je bil na servisu 5 tednov, vrnil se je v enakem stanju: delovanje sem na srečo preverila kar v poslovalnici, da so se tudi zaposleni prepričali, prevzela ga nisem. Vodja poslovalnice je predlagal dopis za uveljavljanje stvarne napake in ga poslal nazaj. Na servisu te napake ne priznajo, pravijo, da je telefon o.k. S tem se ne strinjam, da ne deluje pravilno, so se strinjali tudi zaposleni v poslovalnici in ga kar sami poslali že tretjič na servis.
Brez telefona sem več kot 2 meseca, računi pa ves ta čas prihajajo. Nekaj se že sama brskala, a najdem primere le za slučaj, ko se prodajalec strinja o stvarni napaki. Poleg tega mi ni jasno, kdo je sploh odgovoren: prodajalec ali serviser- od koga imam pravico zahtevati povračilo kupnine oz. izpraven telefon?
Hvala za vsak koristen namig!