11. feb 2008 13:20
Moje razmišljanje je tako: Nismo več v rosnih letih in vemo kako so take in drugačne oštarije počasi napredovale, potem pa kar buuum naenkrat. Postale so velike, lepo opremljene, z moderno in drago tehnologijo. Povdarek je predvsem na dragi tehnologiji. Porcije so ogromne, hrana dobra, zelo okusna in najbolj bistveno pri vsem tem odigra tudi cena. Vse je poceni. Meni moja pamet pravi, da pri vsem tem da je nečesa veliko, da je dobro in poleg vsega še poceni, nekaj ne špila. Nekje je treba zaslužit, da si kot gostinec lahko privoščiš velike in poceni porcije. Po moji kmečki logiki razmišljam in si pravim, da je najceneje zaslužiti na ljudeh. Privarčuješ pa seveda tako, da se olje ne menja vsak dan, da so v olju razno razni dodatki ki omogočajo cvrenje pri visokih temperaturah, da so stvarem dodane sestavine za barvo, okus in da ne naštevam naprej. Nekdo ki ni občutljiv na take stvari tega ne zazna in se mu vse to zdi sprejemljivo in dobro, moj želodec pa na srečo ali pa žalost ni tak. Če kaj ne štima mi to takoj pove in potem tega ne probavam več. Je že res, da mi marsi kaj zgleda lepo in mamljivo. Vse te barve in velikokrat čudovite vonjave, a kaj za vsem tem stoji? Hude alergije in zdravniška pomoč nemalokrat me je privedla do tega, da na vsako stvar ki jo vtaknem v usta pogledam iz česa je sestavljena. Tudi vsak moj nakup je cel izlet. V moji košari so vedno izbrane tvari ki nimajo dodatkov, pa naj gre za hrano ali kozmetiko. Verjemite mi, da me velikrat zamika da bi se naličila, pa si ne upam ker vem kaj sem svoje čase dajala skoz. Po mojem mnenju je s trojanskimi krofi enako kot z ostalo hrano po restavracijah. Tudi oni si ob tako masovni proizvodnji ne morejo privoščit kaj drugega kot le to, kar počnejo, saj bi v nasprotnem primeru propadli.
Pa še to: ne bom rekla, da nikoli ne jem zunaj. Seveda da gremo in pred letom in pol sem zaradi takih oslarij (rekla sem si, saj mi ne bo škodovala, pa mi je in to zelo) končala v nezavesti sredi restavracije.
Recite karkoli, ampak začela sem zelo spoštovati samo sebe, pričela sem se imet rada in to se mi zdi zelo prav.
lp Vesna