Katja D je v eni od tem o ikei napisla tudi tole:
_______________________________________________________________________________________________
Pa še informacija glede nakupa in dostave, če bo morda komu v pomoč:
Midva sva poleg kuhinje kupila še nekaj večjih kosov pohištva. Odločila sva se, da bova za vse skupaj naročila dostavo na dom (t .i. "full-service"). Ikea ima tako nakupovanje super urejeno. Hodiš po trgovini, po različnih oddelkih "nabiraš" predračune z želenimi izdelki in tam, kjer se ustaviš na koncu (midva sva se ravno pri kuhinjah), ti prodajalec vse skupaj spravi v eno samo naročilo. To potem plačaš na blagajni, skupno vsoto nakupa ti naložijo na darilno kartico, ki jo potem skupaj s seznamom neseš nekaj metrov naprej do okenca DHL-a, kjer se dogovoriš za dostavo. "Full-service" stane 114 evrov (plača se ob prevzemu naročila), vanj pa je vključena "pomoč pri nakupu" (iskanje artiklov po skladišču) in dostava; cena je enaka ne glede na število nakupljenih artiklov. Uslužbenec na okencu je rekel, da bo dostava nekje v 7 do 10 delovnih dneh (prišepnil pa je še, da bo verjetno že prej, a da mora reči 7-10 dni ). No, dejansko je vse skupaj potekalo ekspresno hitro. V Ikeii sva bila v ponedeljek, v sredo pa so naju že klicali, če lahko naročeno pripeljejo v Pa še informacija glede nakupa in dostave, če bo morda komu v pomoč:
Midva sva poleg kuhinje kupila še nekaj večjih kosov pohištva. Odločila sva se, da bova za vse skupaj naročila dostavo na dom (t .i. "full-service"). Ikea ima tako nakupovanje super urejeno. Hodiš po trgovini, po različnih oddelkih "nabiraš" predračune z želenimi izdelki in tam, kjer se ustaviš na koncu (midva sva se ravno pri kuhinjah), ti prodajalec vse skupaj spravi v eno samo naročilo. To potem plačaš na blagajni, skupno vsoto nakupa ti naložijo na darilno kartico, ki jo potem skupaj s seznamom neseš nekaj metrov naprej do okenca DHL-a, kjer se dogovoriš za dostavo. "Full-service" stane 114 evrov (plača se ob prevzemu naročila), vanj pa je vključena "pomoč pri nakupu" (iskanje artiklov po skladišču) in dostava; cena je enaka ne glede na število nakupljenih artiklov. Uslužbenec na okencu je rekel, da bo dostava nekje v 7 do 10 delovnih dneh (prišepnil pa je še, da bo verjetno že prej, a da mora reči 7-10 dni ). No, dejansko je vse skupaj potekalo ekspresno hitro. V Ikeii sva bila v ponedeljek, v sredo pa so naju že klicali, če lahko naročeno pripeljejo v četrtek . Prišli so ob dogovorjeni uri, v manj kot desetih minutah vse znesli v hišo in odbrzeli naprej. Prav neverjetno .
Zdaj sem pa presrečna, končno imam tako kuhinjo, kot sem si jo vedno želela, in dovolj prostora za moje kulinarično ustvarjanje . Samo energijo, ki mi jo je pobrala selitev, moram obnoviti, pa bo šlo kot po maslu ...
Katja D.
_________________________________________________________________________________________________
Zanima me vse z dostavo in morda tudi montazo, ce je kdo narocil tudi montazo?
Kako ste pripeljaji v Slovenijo vecje kose pohistva, npr. trosede s posteljo, kuhinje? Ali sploh dostavljajo v Slovenijo?
Iskala sem informacije za trgovino v Villesse( Italija), ki nam je najblizja, vendar sem dobila razlicne odgovore, eni, da dostavljajo samo v blizini meje, oz.samo do 50 km oddaljenosti, drugi, da v Slo ne dostavljajo.
Trenutno nimam moznosti, da bi sla osebno v trgovino, zato sprasujem tukaj, kjer se vse zve
Kako ste torej resevali probleme s prevozom in ali je kdo narocil tudi montazo?
Hvala za vsako info.
Kotarca