15. dec 2003 10:19
Živjo!
Sem mamica 3-letne punčke. Mikrovalovko uporabljam redno. Uporabljala sem jo tudi za pogrevanje vode, kasneje, ko je že začela uživati kravje mleko, tudi za gretje le-tega. Poleg tega sem v mikrovalovki pogrevala kašice, ko je začela jesti gosto hrano.
Jaz osebno ne vidim nobenih problemov pri uporabi tehnologije mikrovalov, saj le-ti v bistvu samo spodbujajo molekule v hrani, da se začno minimalno premikati, s tem se ustvarja trenje, z njim pa notranja energija, kar pomeni, da se hrana segreva. Toliko lahko zaključim iz svojega znanja srednješolske fizike.
Vem, da imajo drugi ljudje drugačna mnenja (nedolgo tega je bil na kulinariki odprt forum na to temo, v katerem je bilo kar malo vroče).
Skratka. Meni je mikrovalovka prihranila čas in kompliciranje (in mi ga še vedno) pri pogrevanju in pripravljanju hrane. Iz hiše je ne bi dala za nič na svetu!
Kar pa se tiče mleka v prahu: na srečo sem dojila kar nekaj mesecev, potem pa sem uporabljala Hippovo mleko, iz izkušenj prijateljic pa vem, da so nekatere morale preizkusiti kar nekaj znamk, da so našle tisto, ki jo je njihov otroček najbolje prenašal.
Pa veselo materinstvo ti želim in ti priporočam, da čim manj kompliciraš okrog otroka.
LP Lenka