3. dec 2011 12:21
Se bom tudi jaz pridružila debati, saj sem v Eurospinu nakupovala že v časih, ko je bil samo v Italiji. Preprosto, ker je bila ponudba pri nas precej borna ali pa so bili izdelki bistveno dražji. In še danes je zelo opazna razlika za marcarpone, če primerjamo ceno v Mercatorju ali Lidl oz. Eurospin.
In resnično sem vesela, da je nastala konkurenca Mercatorju, Tušu, Sparu z odprtjem Hoferja in Lidla in Eurospina. To so namreč poznani diskonti iz tujine, kjer so včasih nakupovali tudi mi. Cene so ugodne, ponudba je velikokrat zelo zanimiva. Kupiš lahko veliko uporabnih stvari in cene so zelo ugodne.
Glede kvalitete pa naj vam povem naslednje, veliko Hoferjevih in Lidlov izdelkov se proizvaja v Sloveniji in pakira v njihovo embalažo. Tako lahko opazite jogurt Ljubljanskih mlekarn pakiran v embalažo Hoferja z ceno 0,99 eura, isti v originalni embalaži stane v običajni trgovini vsaj pol evra več. Čips, ki ga kupite pod blagovno znamko Lidl se pakira v Chio chips, ki je v trgovinah najdražji....itd...Najbolj zanimiva je primerjava 100 % sadnih sokov in seveda še drugih artiklov. Gavrilovič pašteta v tubi je najcenejša v Lidlu.Marelični sok je najcenejši v Eurospinu...in še in še se najde stvari.
Ne vem zakaj bi za isti izdelek plačala več. Preprosto smo se že navadili, da hodimo po določene artikle v Hofer, druge v Lidl, tretje v Eurospin, po meso v Leclerc in njihove 3 min testenine za otroke (njami).... Nekaj na tržnico. Tudi v Spar in Mercator, vendar je ta delež bistveno manjši. Ne kupujem pa več mesa v Tušu, ker mi juha vedno smrdi, ko zavre...
Najbolj zanimive pa so mi primerjave ZPS, ki so že nekajkrat izdelke Hoferja uvrstile na sam vrh- sončno kolekcijo Ombia, pralne praške...
Kjer je volja, tam je pot. Trixi