5. dec 2011 11:48
Sama sicer nimam najboljših izkušenj z ES-om, vsaj z njegovo primorsko različico ne ...ves čas sem imela oblutek, da so izdelki nizke kvalitete, in ta občutek je zapečatilo dejstvo, da so na blagajni razdajali ponve, ki so bile dobesedno za enkratno uporabo, tako zelo 'plehaste' so ble. če bi koga po glavi z eno takih ponev, bi se poznal odtis kot iz kakšne risanke :).
potem sem čez nekaj časa o tem diskutirala s kolegom, ki živi v okolici celja oz. velenja, in mi je zatrdil, da je njihov ES dokaj kvaliteten, predvsem zato, ker prodajajo lokalne izdelke (primorski je namreč med drugim ponujal celo paleto italjanskih izdelkov). sama se sicer nisem šla o tem osebno prepričat, vendar pa zaupam njegovemu mnenju, tako da ne bom samo udrihala po ESju, zlasti ker ga v moji okolici ni.
za nameček pa še to - tudi naše trgovine so pogosto zelo površne pri nekaterih izdelkih. tako sem v tušu v moji okolici našla primere, ko so imeli na policah plesniv brokoli (zavit v plastiko, seveda), pri čemer si moral res dobro pogledati, da si opazil plesen, saj se je zaradi plastične folije ni dobro videlo - plesniv pa je bil čisto vsak primerek. poleg tega imajo v tušu že pregovorno slabo zelenjavo in sadje (zlasti paradižnik in citruse) in se ji je pametno ogibati, če nisi eden tistih, ki naprosi prodajalce, da pripeljejo novo zalogo, ali pa eden tistih, ki si vzame čas in vse najprej dobro pregleda.
najpomembneje je seveda, da bi trgovina prodajala izdelke, kupljene od lokalnih kmetov, ali pa vsaj slovenskega porekla. nihče nima rad obsevanega kitajskega česna in podobnih katastrof, ki se vse prepogosto znajdejo na naših policah zaradi - ja, nizkih cen.
za konec bi pa dala pobudo, da bi imeli eno temo namenjeno komentarjem glede tega, v katerih trgovinah se najbolj splača kupiti izdelke po ugodnejših cenah (v primerjavi z ostalimi trgovinami), a enaki kvaliteti kot drugod. tako bi lahko imeli primerjavo med tušom, sparom, merkatorjem, ESom, lidlom, hofferjem in še kakšnim ter drug drugemu prihranili veliko raziskovalnega dela na lastno pest.
no, razen če jo že imamo, sem namreč nova na forumih, saj se ponavadi zadržujem samo pri receptih.
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 05.dec 2011 11:49
Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 05.dec 2011 11:50