Morda kdo ve, kje bi v SLO lahko kupila epsom sol (magnezijevo sol)? Jo je res treba naročiti iz Anglije ali plačati premium ceno 8 € za kilogram?
Miška Miša
Morda kdo ve, kje bi v SLO lahko kupila epsom sol (magnezijevo sol)? Jo je res treba naročiti iz Anglije ali plačati premium ceno 8 € za kilogram?
Miška Miša
28. nov 2011 13:39
katero magnezijevo sol pa bi rada kupila? Klorid ali sulfat?
LP, R. "Stressed is desserts spelled backwards!"
28. nov 2011 18:47
Epsom sol (magnezijev sulfat) prodajajo po informacijah, ki sem jih jaz dobila na (kilo)grame v vsaki lekarni, vprašanje je samo, če se ti splača, ker ni ravno poceni. Manjša kot je količina, dražje je, ker ti zaračunajo storitev (tehtanje, pakiranje) - fiksna cena, sama sol ni tako zelo draga, je pa precej dražja od navadne kuhinjske, da ne bo pomote. Povprašaj v različnih lekarnah, jaz sem spraševala samo v Gorenjskih lekarnah, pa še to lani okrog božiča.
Alfica
28. nov 2011 19:53
Za kaj se pa ta sol sploh uporablja ? Ne poznam je .
Lp
manca51
28. nov 2011 20:28
Epsomit (MgSO4 x 7 H2O) se je staro preskušeno odvajalo, veliko MgSO4 je v donatu Mg.
Lep pozdrav,
Sonja
28. nov 2011 23:54
Sonja , hvala !
Lp ,
Manca
manca51
30. nov 2011 20:09
Epsom sol ima vsestransko uporabo,tukaj je nekaj zanimivih informacij
http://www.doctoroz.com/search?query=epsom%20salt&
Pozdravcek!
daabul
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Vanilijeve rolice
Špageti s kozicami in omako Basilico