Živjo
Gledam recepte in nasvete glede karamela, pa še vedno ne najdem pravega. Rada bi naredila mehko karamelo (kot v mehkih wertersih). Kaj moram dati v stopljen sladkor?
Lepa hvala za pomoč.
Jagoda
Živjo
Gledam recepte in nasvete glede karamela, pa še vedno ne najdem pravega. Rada bi naredila mehko karamelo (kot v mehkih wertersih). Kaj moram dati v stopljen sladkor?
Lepa hvala za pomoč.
Jagoda
25. nov 2011 15:12
Rabila boš smetano.
Moja soseda mi je dala recept za tele, a še nisem imela poguma, da bi jih delala. Bile so pa odlične.
1 cup heavy cream
5 tablespoons unsalted butter, cut into pieces
1 teaspoon fleur de sel*
1 1/2 cups sugar
1/4 cup light corn syrup
1/4 cup water
Line bottom and sides of an 8-inch square baking pan with parchment paper, then lightly oil parchment.
Bring cream, butter, and fleur de sel to a boil in a small saucepan, then remove from heat and set aside.
Boil sugar, corn syrup, and water in a 3- to 4-quart heavy saucepan, stirring until sugar is dissolved. Boil, without stirring but gently swirling pan, until mixture is a light golden caramel.
Carefully stir in cream mixture and simmer, stirring frequently, until caramel registers 248°F on thermometer. Pour into baking pan and cool 2 hours. Cut into 1-inch pieces, then wrap each piece in a 4-inch square of wax paper, twisting 2 ends to close.
Pravzaprav, karamele so smrt za zalivke.
Vanja
25. nov 2011 15:44
http://www.kulinarika.net/recepti/12384/sladice/karamel
Kaj pa tale karamela?
barbara
25. nov 2011 17:49
kobra 1 je napisal/a: |
http://www.coolinarika.com/recept/773735/
Meni je ta odlično uspela! |
Tudi meni.
roža
26. nov 2011 11:11
Hvala! Super ste :)
JagodaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Ajdov kruh z orehi
Lazanja v slow cookerju