11. jan 2014 19:24
nola je napisal/a: |
A se še kdo spomni gumijastih figuric švrka, bambija, medota? Ne vem več od kje so se vzeli, so bili pa pomembni prijatelji moje generacije. Pa smo jih na skrivaj postavljali tudi v jaslice, moj nono se je grozno jezil, nona in tete so se pa smejale. Saj smo tudi ovčke in Jožefa kdaj poleti vzeli iz škatlje in jih vključili v svoje poletne igre.
|
Že od Božiča mislim na tale zapis. Letos se je jaslicah, ki jih je izdelal etnolog in sem zelo ponoasna nanje, sploh, ker jih ne dela več, znašla moja najhujša sovražnica, Winxica. Res je, da sem jo kupila sama, čeprav nasprotjuem butasti risanki s slabo sinhornizacijo, ampak nato je ta kos plastike, velik 10 cm postal zvezda praznikov. Pri vsem tem pa smo prebredli 4 države, dve veliki mesti, da bi našli edino darilo, ki si ga je naša 6 letnica želela - belega jelenčka, ki se ga lesketa. Kupili smo vse vzorce, nameravali smo barvati, na Dunaju sem kupila pregrešno drag približek, šele v Trstu je stal, en in edini. Ko se je naslednji dan igrala, me je vprašala, če sem videla, če so imeli kakšnega manjšega, da gre k njenim bayalom.
Toliko dela je porazila ena sama pupa, ki je vedrila tudi v jaslicah. Upam, da kmalu izginila iz njenega življenja, pa ne vem, če bom lahko to dočakala.
F r i n a