Praznična peka

julija83  

član od: 1.12.2011

sporočila: 11

20. dec 2011 15:06

Tudi jaz sem začela z praznično peko: dišavni piškoti,smrečice in kometi,huzarski krapki,cimetove zvezdice to je narejeno do danes.Čaka me še rafajelo,oblački pa še kaj se bo našlo.

CIMETOVE ZVEZDICE sem delala prvič po vsem prebrenam me je bilo kar strah da bom na koncu vse vrgla v koš zato sem delala iz polovične mase recepta mamamie in to res točno in uspele so v nulo sploh ni nič komplicirano zelo lepe in dobre.

lp

julija83

Sporočilo je spremenil(a) julija83 dne 20.dec 2011 15:07

T a N i A  

član od: 13.4.2011

sporočila: 1

20. dec 2011 15:49

Sploh nimam besed za vse te vaše mojstrovine in umetnine :))

Ena A vse po vrsti!!!

T a N i A

catcat  

član od: 23.7.2011

sporočila: 148

20. dec 2011 19:24

evo, to so moji huzarski krapkilešnikove vejice

catcat

bannanna  

član od: 25.5.2006

sporočila: 5457

20. dec 2011 20:00

prtinkuši

in pa ponarejen marcipan (ponesrečeni marcipanovi rogljički, zmleti, zmešani z zmehčanim maslom, mandljevo esenco in pobarvani)

www.mojalbum.com/naredilaana

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

21. dec 2011 1:13

Nekoč se je za božič peklo bolj pecivo in potice, za novo leto pa drobno pecivo. Danes pa nekak pecivo peša 

Ampak mene ne moti, ker imam raje drobno pecivo. Manjše je slajše  

Jaz vsako leto delam medeno pito, brez tega ni božiča pri nas. Mama pa naredi kolač na meter in gibanico. Zaenkrat sem uspela narediti samo kokosove zvezdice, steklene piškote, marcipanove venčke in domine. Bom morala pogledat kaj vse pečem, ker sem že tak zmantrana od tuhtanja in peke, da imam črno luknjo v glavi.

Sem se pa malo prej tri polne ure zafrkavala z medeno hišico, pa mi je ena stena padla na tla in se malo okrušila (se bo dala zalepit), druga, že trdno stoječa na beljakovi glazuri, pa s police (začuda ostala CELA). Juj je bilo danes pestro pri nas

Jutri je nov dan, se bom sprehodila po našem lepem Mariboru, nabrala novo energijo in še pobrskala tukaj, da dobim ideje in recpete.

Ste SUPER motivacija in zgled, vsaj nekaj lepega danes!

yulchi

doloress  

član od: 29.1.2009

sporočila: 61

21. dec 2011 7:47

Razmišljam, da bi se lotila tudi breskvic, kaj mi lahko poveste, kateri recept naj vzamem, da bodo enostavne, dobre in da jih uspešno naredim. Naj pa povem da nikoli ne delam z margarino, ker je ne maram.

doloress

Beatric  

član od: 13.6.2007

sporočila: 46

21. dec 2011 10:27

Tema absolutnega pretiravanja. Tako kot je postalo vso decembrsko dogajanje. Čim več nakupit, čim več okitit, čim več spečt, čim več pojest... Sodobni potrošniški praznik v pečicah slovenskih gospodinj.

Beatric

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17821

21. dec 2011 11:11

Beatric je napisal/a:

Tema absolutnega pretiravanja. Tako kot je postalo vso decembrsko dogajanje. Čim več nakupit, čim več okitit, čim več spečt, čim več pojest... Sodobni potrošniški praznik v pečicah slovenskih gospodinj.

Beatric

Kakor za koga. Morda ne razumeš tega, ampak nekateri pač podarimo zavitek piškotov poštarju, raznašalcu časopisov, smetarjem,osamljenemu sosedu, pa komu, ki nam je med letom naredil kakšno uslugo,......... Skratka, vsak po svoje. Če je kdo, ki potem večimo napečenega zmeče stran - no, potem bi se s tabo strinjala. Moj december teče vse drugače, kot ga opisuješ, pa zanesljivo nisem edina. In res ni pošteno, da vse mečeš v en koš.

Če povzamem, tudi tvoj zapis je absolutno pretiravanje.  

rimljanka

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4337

21. dec 2011 11:20

rimljanka je napisal/a:

Beatric je napisal/a:

Beatric

Kakor za koga. Morda ne razumeš tega, ampak nekateri pač podarimo zavitek piškotov poštarju, raznašalcu časopisov, smetarjem,osamljenemu sosedu, pa komu, ki nam je med letom naredil kakšno uslugo,......... Skratka, vsak po svoje. Če je kdo, ki potem večimo napečenega zmeče stran - no, potem bi se s tabo strinjala. Moj december teče vse drugače, kot ga opisuješ, pa zanesljivo nisem edina. In res ni pošteno, da vse mečeš v en koš.

Če povzamem, tudi tvoj zapis je absolutno pretiravanje.  

rimljanka

Se podpišem pod tole, rimljanka.

rrr

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrimljanka
Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti